Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage AGF-afdeling drietal supermarkten Israël

Tijdens een trip naar Israël bezochten we een aantal supermarkten in Jeruzalem, Eilat en Hadera. Het is interessant om het assortiment te bekijken en de prijzen te zien. Wat is de herkomst van het product? Hoe is de presentatie? En hoe is het gesteld met het vierde gamma?

Veel product komt uit Israël zelf. Als je het land doorreist zie je tot in de Negev dat er groenten en fruit worden verbouwd. In het noorden worden ook bananen voor binnenlandse consumptie geteeld. Aan de bomen hing eind december veel Orri fruit, de laatrijpe mandarijn die in Israël is veredeld. Half januari begint de pluk van Orri en vanaf begin februari ligt het fruit in de schappen in Europa.

Iedere winkel had een assortiment aan bewerkt product en verse kruiden in de koeling. Op de foto’s zie je welke producten dat zoal zijn. Verschillende merken kwamen we tegen zoals appelen van Rosella, Froots, Pink Lady, Tessa, La Trentina en Melinda, Royal Berry blauwe bessen en uiteraard de Jaffa sinaasappel.

Klik hier voor de fotoreportage

Jeruzalem
Van de Mahshani Shuk-keten met 63 vestigingen in Israël bezochten we het filiaal aan de Jaffastreet in Jeruzalem. De keten is opgericht In 1996 en heeft momenteel landelijk 67 vestigingen. De keten is eigendom van de familie Naaman en de familie Cohen.

Eilat
De Rami Levy Hashikma Marketing vestiging in Eilat oogde rommelig. Veel kapotte plastic zakjes lagen tussen de producten. Blijkbaar een slechte rol zakjes, want in ieder nieuw zakje zat een gat. Het is de op twee na grootste Israëlische supermarktketen achter Shufersal Ltd. en Alon Holding-Blue Square Ltd., met een jaarlijkse omzet van 1,16 miljard Sjekel of NIS. Opgericht in 1976 was Rami Levy de eerste discountwinkel van Israël. Het bedrijf ging in 2007 naar de beurs van Tel Aviv en heeft sindsdien elk jaar zijn verkoopvolume en aantal winkels verhoogd. Rami Levy exploiteert een keten van 44 discountsupermarkten in Midden- en Noord-Israël. Het bedrijf heeft ook een groothandel en distribueert naar 450 winkels in en rond Jeruzalem.

Hadera
De bezochte supermarkt Yohannoff-keten in Hadera nabij Caesarea sprong er qua netheid en presentatie het best uit. Dit is een supermarktketen die momenteel 39 supermarkten in het hele land heeft die eigendom zijn van de familie Yohannoff met CEO Eitan Yohannoff aan het roer. Zij zijn begonnen als groothandel in de jaren zeventig. De AGF-producten komen rechtstreeks van de producenten. In 1992 startte het bedrijf met uitgebreide retailactiviteiten. De vestigingen van de keten verspreid over het land van Kiryat Shmona tot Beer Sheva zijn gevestigd in de stadscentra en in industriële en commerciële gebieden. Bij alle vestigingen zijn grote parkeerplaatsen beschikbaar.

Op onderstaande afbeelding zie je de prijzen die gevraagd worden voor de producten. De koers van de Sjekel was in de bezochte periode ongeveer € 0,27.

Klik hier voor de fotoreportage