Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Praktijk, wetenschap en beleid bij elkaar op 3e praktijkdag Leve(n) de Bodem Brabant

Op 16 februari 2023 is de 3e praktijkdag Leve(n) de Bodem Brabant op proeflocatie Vredepeel. Dit is tevens de afsluitende bijeenkomst van de drie projectjaren van Leve(n)de Bodem Brabant. "Het belooft een prikkelende dag te worden", zo meldt de organisatie. 

Op de praktijkdag brengen ze praktijk, wetenschap en beleid bij elkaar in machinedemonstraties, praktijkverhalen, en een forumdiscussie. Men wordt meegenomen in de overwegingen die een rol spelen bij het robuuster maken van de bodem binnen een bedrijfssysteem, en er is de mogelijkheid om met innovatiepartners in gesprek te komen. Dit alles met het gezamenlijke doel om met slim bodemmanagement een duurzaam verdienvermogen voor de vollegrondsteelt mogelijk te blijven maken.

"De belangrijkste conclusie na drie jaar ervaring opdoen op demobedrijven over de opties van akkerbouwers om het organische stofgehalte in de bodem te verhogen, is, dat duurzaam bodembeheer maatwerk is. Ieder bedrijf, ieder gewas, iedere bodem heeft een andere combinatie nodig van bodemgerichte maatregelen; een systeemaanpak. In de afgelopen drie jaar zijn maatregelen toegepast als groenbemesters, compost, niet-kerende grondbewerking en bodembedekkende materialen. Naast deze praktijkkennis, begeleid vanuit de adviseurs van Delphy en ondersteund vanuit NMI Agro, heeft Wageningen University & Research meetmethoden getoetst om effecten van deze maatregelen in praktijksituaties te kunnen volgen."

Alle praktijk en theorie kennis samen geeft een kader voor akkerbouwers en telers in de volle grond, in Brabant en aangrenzende regio’s. Door het samenspel tussen praktijkkennis en onderzoek, kunnen afwegingen gemaakt worden tussen bedrijfskeuzen voor het hier en nu, en kan men zien welke maatregelen op een langere termijn een gezonde bedrijfsvoering ondersteunen.

Met het online aanmeldformulier kan al worden ingeschreven

Voor meer informatie: 
Leve(n)de Bodem Brabant
info@levendebodem.nl  
www.levendebodem.nl  

Publicatiedatum: