Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Importeurs verschepen 5.000 ton uien naar de Filipijnen

Slechts 5.000 ton geïmporteerde uien zullen op de Filipijnen aankomen, nadat importeurs geen gebruik hebben gemaakt van alle 21.060 ton uien waarvoor het ministerie van Landbouw toestemming heeft gegeven. Volgens Rosendo So, voorzitter van boerencoöperatie Samahang Industriya ng Agrikultura (Sinag), hebben importeurs slechts 5.000 ton geïmporteerde uien aangevraagd nadat de aanvraagtermijn op 13 januari 2023 afliep.

"We zijn blij dat het niet het maximum van 21.000 ton is," zei So. Hij voegde eraan toe dat tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor Landbouw, Voedsel en Agrarische Hervorming op maandag, ambtenaren van het ministerie van Landbouw en het Bureau van de Douane beloofden de deadline van 27 januari 2023 voor de aankomst van alle geïmporteerde uien strikt toe te passen.

So voegde eraan toe dat tijdens een onderzoek van het Senaatspanel, de uientelers één waren in het zeggen dat het ministerie van Landbouw de invoer van de uien niet moet toestaan, omdat het zal concurreren met de lokale oogst.

Bron: manilatimes.net

Publicatiedatum: