Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De invoer is abnormaal hoog

Uienprijzen bereiken recordhoogte in Georgië

In januari 2023 heeft Georgië de grootste hoeveelheid uien voor januari ingevoerd, ten minste sinds 2014. De groothandelsprijzen zijn gestegen, wat te verwachten was. De belangrijkste leveranciers van uien waren de directe buurlanden van Georgië.

Uit de prijsmonitoring tool van EastFruit blijkt dat de groothandels-prijzen van uien in Georgië op recordhoogte liggen. Een kilo wordt verkocht voor gemiddeld 2,3 GEL (€ 0,80). Net als het invoervolume past een dergelijke prijs beter bij het einde van het seizoen.

De pieken in de invoer en de prijzen worden verklaard door de geringe voorraden uien in Georgië. De toegenomen vraag als gevolg van de toestroom van Russische burgers is geen verrassing. Bovendien zou vooruit kopen ook hier een belangrijke factor moeten zijn, aangezien er wereldwijd druk is om de prijzen te verhogen en landen in de buurt al voorzichtig handelen; Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan en Kazachstan hebben allemaal de uitvoer van uien verboden of beperkt of overwegen dit te doen.

Georgië heeft in januari 2023 uien ingevoerd van drie buurlanden.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: