Dutch Fresh Port pleit voor 'oortje' aan A16 bij bezoek minister Harbers aan The Greenery

Tholen - Helemaal vreemd terrein was het Barendrechtse handelscentrum niet voor minister Harbers. Als Rotterdamse wethouder voor Economie en de Rotterdamse haven was hij vijftien jaar geleden al druk met het AGF-cluster. Dit keer kwam hij echter als minister van Infrastructuur en Waterstaat naar Dutch Fresh Port. En dat was niet zonder reden.


Minister Harbers wordt verwelkomd bij The Greenery door Steven Martina en wethouder Lennart van der Linden

"Met alle uitdagingen rond de gasprijs, oorlog, personeel en inflatie blijft het ook voor ons een uitnodiging om bereikbaar te blijven", zo hield CEO Steven Martina van The Greenery de minister voor. "Alleen dankzij een goede ontsluiting kunnen we onze gezonde groenten en fruit bereikbaar houden voor iedereen."


Presentatie Steven Martina

The Greenery verwelkomde de minister in het Retail DC, maar er waren meer ondernemers met een boodschap aan Harbers. Zo waren Gerrit van Gelder (Van Gelder groenten en fruit), Maarten van Hamburg (Bakker Barendrecht) en Bas Euser van het gelijknamige transportbedrijf in een filmpje te horen om het belang van Dutch Fresh Port voor de economie te benadrukken.


Videoboodschappen van Gerrit van Gelder en Maarten van Hamburg

Johan in't Veld deed daar namens Dutch Fresh Port na een 'warm welkom in een koude loods' nog een schepje bovenop. "Als tweede exportland van groenten en fruit zijn we met onze AGF-sector goed voor een business van 18 miljard euro. Daarvan komt 6 miljard euro uit dit cluster. Alle retailers weten dit gebied te vinden en als we deze week in Berlijn met de hele fruitwereld op de beurs zijn, dan wordt er echt over Barendrecht gesproken."


Presentatie Johan in't Veld

Het moge duidelijk zijn, het verscluster is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Terwijl het handelscentrum zich steeds meer naar Nieuw Reijerwaard verplaatst en het oude handelsgedeelte plaats moet maken voor de nieuwe wijk De Stationstuinen met ongeveer 3.000 woningen. Door de groei van 96 naar 221 hectare aan AGF-bedrijven neemt het aantal agrologistieke bewegingen toe. Tegelijkertijd is de economische kwetsbaarheid van Dutch Fresh Port met maar één ontsluiting groot. 


Overhandiging rapport door wethouder Lennart van der Linden

Met een AGF-Campus, woningbouw en interne mobiliteitsoplossingen wordt er hard gewerkt om in het gebied te kunnen wonen, werken en recreëren. "Alleen daarmee komen we er niet", zo hield In't Veld de minister voor. Daarmee kwam ook het hoge woord eruit: de wens van een extra aantakking aan de A16, het zogeheten 'oortje', een kwart-aansluiting aan de A16, dat moet leiden tot een toekomstbestendig en veilig verkeerssysteem.


Johan int' Veld, burgemeester Govert Veldhuijzen, minister Mark Harbers, Steven Martina, wethouder Lennart van der Linden en Maarten van Hamburg

Of de minister ook daadwerkelijk met geld over de brug komt, is nog even de vraag. "We kijken goed naar de logistieke kant", zo liet de minister op politiek correcte wijze weten. Hij kreeg aansluitend door middel van een rondrit door het gebied in elk geval de noodzaak van een goede ontsluiting nog eens met eigen ogen te zien.

Voor meer informatie:
Dutch Fresh Port
info@dutchfreshport.eu
www.dutchfreshport.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.