Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Oekraïne bereiken record sinds de onafhankelijkheid van het land

De verkoopprijzen voor uien in Oekraïne hebben vorige week opnieuw een record gevestigd en de grens van 30 UAH/kg (€0,76/kg) doorbroken. De stijging in het segment zal ongetwijfeld aanhouden, aangezien er een grote vraag naar uien is en veel Oekraïense teeltbedrijven bijna door hun voorraden heen zijn.

Tot nu toe zijn de prijzen voor uien al gestegen tot 30-35 UAH/kg (€0,76-0,89/kg), wat gemiddeld 11% duurder is dan een week eerder. De prijs van 35 UAH/kg (€0,89/kg) is momenteel een record in de hele geschiedenis van Oekraïne's onafhankelijkheid en in vergelijking met vorig jaar zijn de verkoopprijzen in dit segment gemiddeld 4 keer zo hoog geworden!

Voortdurende stroomonderbrekingen, waardoor een groot deel van de opgeslagen uien ongeschikt werd voor consumptie, hebben bijgedragen tot de prijsstijging. Daarom wijzen de marktdeelnemers op het gebrek aan aanbod van uien op de Oekraïense markt. Het is evenwel niet zinvol te rekenen op het aanbod van ingevoerde uien, aangezien de meeste Centraal-Aziatische landen hun uitvoer van uien aanzienlijk hebben verminderd.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: