Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tips om te profiteren van lage energietarieven in de bewaring

Sinds de energieprijzen een vlucht naar boven hebben genomen zijn veel bewaarders op zoek naar manieren om energiezuinig te bewaren. Tolsma Grisnich heef tips voor haar klanten over wat er nu met een Vision Control mogelijk is om te besparen op de energiekosten.

Profiteren van lage prijzen bij een Epex stroomcontract
"Veel akkerbouwers zijn overgestapt op een Epex stroomcontract met variabele tarieven over de dag. Deze tarieven wijzigen dagelijks en zijn afhankelijk van vraag en aanbod op de elektriciteitsmarkt en worden rond een uur of 15 vastgesteld voor de volgende dag. Het mooiste is dan dus dat de ventilatie en koeling draaien op die momenten wanneer de prijzen het laagste zijn."

Gemiddeld blijkt dat de lage tarieven eigenlijk altijd tussen 11 en 15 uur in de middag en tussen 23 en 5 uur in de nacht zijn. Weliswaar kunnen de absolute tarieven in die periodes per dag anders zijn, maar het verloop over de 24 uur van een dag is eigenlijk altijd hetzelfde.

"In de Vision is het eenvoudig om per cel/groep de installatie te blokkeren met behulp van 2 sperblokken. Dat zal dan de hele ventilatie en koeling blokkeren in de ingestelde tijdsvakken. Dus alleen ventilatie in periodes met lage energietarieven. En bijvoorbeeld tijdens het weekend kan deze sperring weer eenvoudig opgeheven worden. Op deze manier kan iedereen met een Epex stroomcontract met een standaard Vision Control gebruik maken van tot wel 50% lagere energieprijzen gedurende de dag en nacht."

Voor meer informatie:
Tolsma-Grisnich
+31 (0)527 63 64 65
[email protected]      
www.tolsmagrisnich.com     

Publicatiedatum: