Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coop en klanten in actie voor Giro555

Coop komt samen met haar klanten in actie voor Syrië en Turkije. De statiegeldactie in alle Coop-winkels in Nederland komt volledig ten goede aan Giro555. Coop verdubbelt de opbrengst, die wordt gebruikt voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving.

Op maandag 6 februari kostten meerdere krachtige aardbevingen in Turkije en Syrië duizenden mensen het leven. De aardbevingen veroorzaakten enorme schades die veel mensen dakloos maakten. Er is dringend behoefte aan medische zorg, voedsel, water en onderdak.

Reden voor Coop om de lokale statiegeldactie landelijk in te zetten. Coop organiseert elk kwartaal een statiegeldactie in alle winkels, speciaal voor wisselende lokale doelen. Klanten kunnen ervoor kiezen om het statiegeld op hun ingeleverde lege flessen en kratten te doneren aan een vereniging of stichting uit de buurt. Na afloop van de actie verdubbelt Coop de opbrengst. De komende tijd staat de actie dus in het teken van Giro555.

Het is niet voor het eerst dat Coop de samenwerkende hulporganisaties op deze manier ondersteunt. Ook bij de uitbraak van de oorlog in Oekraïne begin 2022 stond de statiegeldactie in het teken van Giro555.

Bron: Coop

Publicatiedatum: