Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Areaalverschuiving zet door: krimp in het zuidwesten en uitbreiding in het noordoosten

Trude Zonneveld nieuwe gewasspecialist spruitkool en uien Syngenta Seeds

Sinds medio januari bekleedt Trude Zonneveld uit Gelderswoude de functie van gewasspecialist spruitkool en uien bij Syngenta Seeds. In dit artikel wordt Trude voorgesteld.

“Technical sales representative spruitkool en uien” staat er op haar visitekaartje. Trude Zonneveld is sinds een paar weken de nieuwe gewasspecialist bij Syngenta Seeds voor twee gewassen die zij al van huis uit kent. Op het ouderlijke akkerbouwbedrijf zijn spruitkool en 2-e jaars plantuien vaste waarden in het bouwplan naast consumptieaardappelen, suikerbieten, wintertarwe en mais. Trude groeide op in Gelderswoude in het Groene Hart en volgde de hbo- opleiding Tuinbouw en Agribusiness bij InHolland in Delft. Na haar afstuderen vond ze werk als adviseur akkerbouw en spruitkool in de Hoekse Waard bij CZAV. Haar agrarische achtergrond en werkervaring gaat ze inzetten voor Syngenta Seeds. De boerderij was tot nu toe haar uitvalsbasis en Trude is nauw betrokken bij de gang van zaken op het akkerbouwbedrijf. “En niet alleen in het weekend hoor”, lachte ze. “Maar ook doordeweeks. Net wat er speelt.”

Eigen pakket
Wat Trude in haar nieuwe functie vooral aanspreekt is dat “je je eigen product aan de man kunt brengen”, zoals ze dat zelf uitdrukt. “Syngenta heeft een sterk pakket eigen rassen in zowel spruitkool als uien. Ik kijk ernaar uit om daar over te mogen adviseren en telers ook bij te staan in de teelt.” Trude weet van huis uit waar spruitkooltelers nu en in de nabije toekomst op letten bij de rassenkeuze. “Telers mogen steeds minder gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, dus zullen ze ziekteresistentie steeds belangrijker vinden. Ook bespeur ik interesse in rassen die makkelijk op lengte komen zonder een al te grote waterbehoefte.”

Voor wat betreft de uien gaat Trude intensief samenwerken met Kees Jacobs, de uienveteraan van Syngenta Seeds. “Ik ben blij met de komst van Trude en ik kijk uit naar onze samenwerking. Trude en ik gaan allebei opereren als allround uienspecialist”, vertelt Kees die de komende periode gaat gebruiken om Trude wegwijs te maken in haar nieuwe baan. “We hebben daar nog even de tijd voor want het is nu nog rustig op de akkers. En terecht want de grond is nog veel te koud. Eerst maar eens wachten tot de bodemtemperatuur een graad of 10 is.”

Nieuw begin
Aan voorspellingen over het  verloop van de teelt waagt Jacobs zich verder niet. “Iedereen herinnert zich nog de opkomstperikelen van vorig jaar maar dit is gewoon weer een nieuw begin. Wel zie je dat de areaalverschuiving doorzet. Krimp in het Zuidwesten en dan vooral Zeeuws-Vlaanderen terwijl de teelt uitbreidt in het Noordoosten.” Voor de ondersteuning van alle telers van de uienrassen van Syngenta Seeds heeft Jacobs er in ieder geval weer een frisse collega bij. “Ik ben blij dat we de vacature snel konden invullen”, besluit Kees.

Voor meer informatie:
Syngenta Seeds
Trude Zonneveld 
trude.zonneveld@syngenta.com              
06-57570352

Kees Jacobs
kees.jacobs@syngenta.com                        
06-57312075

Publicatiedatum: