"Duitse uienmarkt betaalt historisch hoge prijzen"

"De exportmarkt is nog steeds wanhopig op zoek naar grove gele uien. Het aanbod in Duitsland is momenteel echter zeer beperkt. De uienmarkt is momenteel zeer ontvankelijk en betaalt historisch hoge prijzen", meldt Weuthen in zijn laatste marktbericht. Voor rode uien daarentegen is de markt iets rustiger.

Aardappelen
Aardappelen uit het zuidwesten van Frankrijk en de voor maart in het vooruitzicht gestelde importaardappelen uit Egypte en Israël verhinderen momenteel een verdere prijsverhoging voor binnenlandse gekoelde aardappelen in kisten. Alle aardappelrassen, behalve overwegend vastkokende, zijn momenteel in goede kwaliteit beschikbaar.

Ondertussen constateert Weuthen een terughoudende vraag naar verpakte levensmiddelen uit Oost-Europa en een goede vraag naar exportaardappelen richting Afrika. Schillers zijn momenteel weer op de markt en zorgen voor enige verlichting, zei hij.

Voor meer informatie:
www.weuthen-gmbh.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.