Kwaliteit en duurzaamheid in groenten- en fruitketens centraal tijdens 'Fresh on Demand'

Op donderdag 9 maart 2023 organiseert GroentenFruit Huis in samenwerking met Wageningen University Research een kennis- en inspiratiebijeenkomst 'Fresh on Demand' over kwaliteit en duurzaamheid in groente- en fruitketens.

Tijdens drie verschillende sessies gaan diverse sprekers in gesprek over het tegengaan van voedselverspilling, het verbeteren van verpakkingen en de mogelijkheden voor energiebesparing in de groente- en fruitketen. Dit op basis van de uitkomsten van het meerjarige onderzoekstraject Fresh on Demand.

Zo spreken onder andere Els van Soest en Masja Nierop Groot in het kader van voedselverspilling over de groei van Listeria monocytogenes op ijsbergsla en zullen Thijs Rodenburg en Maxence Paillart tijdens de tweede sessie spreken over duurzame verpakkingen op basis van zijstroomzetmeel. In de derde sessie energiebesparing presenteert Leo Lukasse zijn bevindingen over de verbetering van temperatuurhomogeniteit in 45ft koelwagens.

Ook zullen de resultaten uit het Fresh on Demand project worden gepresenteerd waarna de dag feestelijk wordt afgesloten met een borrel en de mogelijkheid om te netwerken.

Klik hier voor meer informatie over het programma en de sprekers.

Aanmelden voor de kennis- en inspiratiebijeenkomst 'Fresh on Demand' kan hier

Bron: GroentenFruit Huis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.