"Levering zeven 45-meter lange houten spanten had wat voeten in de aarde"

Group A. De Witte breidt pand Starpack uit

Tholen - Group A. De Witte zit middenin het proces om haar pand van Starpack in Sint-Katelijne-Waver aanzienlijk uit te breiden. Met de bouw is deze week echter het nodige van doen geweest, want zeven 45-meter lange houten spanten werden bij het bedrijf geleverd. "Dit had logistiek gezien wel wat voeten in de aarde. Er was uitzonderlijk transport nodig om ze hier te krijgen", vertelt Alexander Van Orshaegen van Group A. De Witte. "De wagen heeft een uur gereden van een rotonde tot ons bedrijf over een traject van 500 meter, maar inmiddels zijn ze ook geplaatst."

Sinds augustus is de Groep, die de afgelopen editie na twee jaar weer haar opwachting maakten op de Fruit Logistica, bezig met de realisatie van de nieuwbouw. "Het plan is dat het net na de zomer, in september, klaar is." Met de nieuwbouw breiden we uit met een oppervlakte van 12.000 m², waarin onder andere koelruimtes, rijpingsfaciliteiten en een groothandel zullen komen. "Daarnaast verhuist ook onze transportfirma Andiprim met burelen en laadruimte naar de nieuwe locatie op de Hoveniersstraat in Sint-Katelijne-Waver."

"Op deze manier is het de bedoeling dat we hier alles centraliseren", vervolgt Alexander. "Met de uitbreiding wordt daarnaast het logistieke proces geoptimaliseerd, vergemakkelijkt verloopt het transport nog sneller en efficiënter. Van hieruit worden de producten verder verspreid om uiteindelijk zo vers mogelijk bij de klant te eindigen."

Tijdens de bouw werd er daarnaast ook constant in contact gestaan met de buurt en gemeente. "Uiteindelijk willen we hen ook geen overlast bezorgen, maar gelukkig staan ook zij achter de uitbreiding. We zijn dan ook zeer geluidsarm voorzien, met geluidsdichte wanden, zodat er zo weinig mogelijk overlast zal zijn voor de naaste omgeving. Het is voor ons belangrijk om uit te breiden en we liggen goed op schema om de deadline van september te halen. Als het zo ver is, zullen we dan ook een opendeur houden voor onze klanten, leveranciers en werknemers, zodat ze dit nieuwe hoogtepuntje volledig kunnen bekijken", besluit Alexander. 

Voor meer informatie:
Alexander Van Orshaegen
Group A. De Witte
Hoveniersstraat 15
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0) 15 55 34 58
alexander@groupadw.be       
www.groupadw.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.