Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijsstijgingen houden aan op Oekraïense uienmarkt

De opwaartse trend van de reeds recordhoge uienprijzen op de Oekraïense markt zet zich voort als gevolg van de vermindering van de uienvoorraden in de plaatselijke teeltbedrijven en de aanhoudend hoge vraag, zo melden analisten van EastFruit.

Volgens de dagelijkse monitoring variëren de prijzen voor uien van 42 tot 47 UAH/kg (€1,07-1,20/kg), wat gemiddeld 18% duurder is dan vorige week.

Volgens deskundigen is de vraag naar uien bij de groothandel nog steeds vrij groot, waardoor de producenten de prijs kunnen verhogen. De prijzen worden ook ondersteund door het verminderde aanbod op de markt omdat veel grote teeltbedrijven de afzet van uien hebben afgerond.

Er zij op gewezen dat de huidige prijs van uien in Oekraïne al 4 keer hoger ligt dan in de eerste week van maart 2022, en een recordhoogte is in de geschiedenis van de onafhankelijkheid van het land. Tegelijkertijd denken handelaren dat de opwaartse trend van de uienprijzen zal aanhouden, en dat het groeitempo zal versnellen naarmate de voorraden in de bewaring van de Oekraïense teeltbedrijven afnemen.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: