renovatie asbestdaken bij glastuinders in volle gang

“Zonnepanelen leg je niet op een asbestdak, en het mág ook niet”

In 2022 is in totaal meer dan 500.000 m2 asbest gesaneerd door Middendorp Montage. “We doen zo’n achthonderd renovaties per jaar”, zegt Hendrik Thomassen, adviseur in de regio’s Zuid en Oost bij het bedrijf. Middendorp Montage bedrijf is daarbij veel in de agrarische sector actief. De laatste tijd merkt men dat er ook vanuit glastuinders meer aanvragen komen.

Als totaalleverancier op het gebied van dak- en gevelsystemen helpt Middendorp Montage hen graag van hun asbestdak af. Een nieuw dak biedt daarbij direct de mogelijkheid om (extra) te isoleren, ventilatie te verbeteren of zonnepanelen te plaatsen. Ook daarbij helpt het bedrijf.

Middendorp Montage is al ruim twintig jaar in het vak actief. Door heel Nederland realiseert het bedrijf grote en kleine dakrenovaties en nieuwbouwprojecten in de agrarische- maar ook in de utiliteitsector. Waar bij verwijdering van asbest gekozen wordt om daarna zonnepanelen te plaatsen, wordt samen met partners ook daarvoor gezorgd. Op die manier biedt Middendorp Montage één totaalplaatje aan klanten.

1 dag dak eraf, 1 dag dak erop
In de glastuinbouw valt de keuze momenteel vaak op zonnepanelen. “Als ondernemers zonnepanelen op hun dak willen laten liggen, mag het geen asbestdak zijn. Dat zegt de wet”, weet Hendrik. Telers weten vaak al dat ze asbest hebben. De schuur is vaak de enige plek waar zij zonnepanelen kunnen laten installeren. “Wij kunnen zo’n asbestdak snel verwijderen en een nieuw dak plaatsen. Vaak lukt dat in twee dagen. Eén dag dak eraf, het andere dag dak erop.”

Bij de dak- en gevelspecialist zien ze dat ondernemers het moment van asbestverwijdering aangrijpen om er direct een duurzame investering voor de toekomst van te maken. Renovatie kan vaak snel en efficiënt. "De voorbereiding, het schoon- en leegmaken van de stal, was het meeste werk, het vervangen zelf was zo gebeurd", blikte biodynamisch melkveehouder Jeroen enkele jaren terug al eens terug op de renovatie van zijn stal. “Na de eerste dag was het oude dak al verwijderd, zodat er op de tweede dag kon worden begonnen met de montage van het nieuwe dak."

Sandwichpanelen én zonnepanelen
Middendorp Montage helpt bedrijven, na verwijdering van asbest, met het terugplaatsen van een nieuw dak. Daarbij wil men de klant veel uitzoekwerk besparen door een passende oplossing voor de specifieke situatie te bedenken. “Wij nemen de klant al het werk uit handen. Eerst komt er een adviseur die de asbestinventarisatie doet. Daarbij wordt ook een verplicht rapport gemaakt. Vervolgens komt een werkvoorbereider die het dak op komt meten.” Het werk van Middendorp Montage is inclusief een gedegen voorbereiding zoals advies m.b.t. de juiste dakoplossing en het bijbehorende tekenwerk.

Meestal valt de keuze, ook in de glastuinbouw, op een geïsoleerd dak met sandwichpanelen. “We bieden van 40 millimeter tot 150 millimeter sandwichdaken aan. De fabriek maakt die op maat. Het vaakst wordt gekozen voor 40 tot 60 millimeter dikke sandwichpanelen met een goede coating erop. Die beschermt het dak tegen weersinvloeden. Hierdoor zit er dertig jaar garantie op.”


Alle machines die nodig zijn voor een dakrenovatie heeft Middendorp Montage ook zelf in huis, van verrijkers tot torenkranen.

Wie een dakrenovatie overweegt, kan hier bij Middendorp Montage een speciale calculator invullen. Na het invullen rolt daar een offerte op maat uit. “Wie nu een aanvraag indient, heeft over pakweg 2,5 à 3 maanden een nieuw dak.” Met zonnepanelen erop, als de klant dat wil. Klanten komen uit Nederland, maar ook in de grensregio met Duitsland en België is Middendorp Montage actief. “Wij zijn vooral sterk in het combinatiewerk: snel dak eraf, nieuw dak erop en klaar."

Voor meer informatie:
Middendorp Montage
0342 - 442 008
info@middendorpmontage.nl 
www.middendorpmontage.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.