Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer treedt toe tot MVO Nederland

Bayer sluit zich aan bij MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa met meer dan 2000 bedrijven in sectoren als agrifood, gebouwde omgeving, chemie, textiel en zorg. Door zich aan te sluiten denkt Bayer bij te kunnen dragen aan de verduurzaming van de Nederlandse economie.

Duurzaamheidsmanager Christy van Beek legt uit waarom Bayer partner wordt van MVO Nederland.  "Landbouw staat middenin het maatschappelijk debat en gewasbescherming – 1 van onze producten – niet in de laatste plaats. Bayer wil actief meedenken over een duurzame  toekomst van de Nederlandse landbouw." Zelf zet Bayer daarbij onder meer in op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en gewasbeschermingsmiddelen.

Bayer wil leren van andere organisaties in het netwerk, maar denkt andersom ook kennis te kunnen bijdragen. "Als multinational heeft Bayer te maken met mondiale trends en ontwikkelingen. De komende jaren wordt een kantelpunt voor de landbouw, de mondiale voedselzekerheid en de positie van Nederland en Europa hierin. Deze kennis wil ik ook graag delen."

MVO Nederland wil dat in 2025 minimaal twintig procent van de Nederlandse economie omgaat in de duurzame economie, die gestoeld is op meer dan alleen financiële waarden en draait binnen de grenzen van de natuur en maatschappij.

Voor een duurzame economie moet het huidige systeem op de schop, vindt MVO Nederland, dat bedrijven stimuleert en ondersteunt om hieraan bij te dragen. “Ons huidige landbouwsysteem is verantwoordelijk voor een kwart van de broeikasgassen en meer dan de helft van het biodiversiteitsverlies. Tel daar de huidige stikstofcrisis bij op. Nog nooit was de landbouwtransitie zo urgent als nu. Maar het is nog niet te laat. De landbouw is namelijk bij uitstek de sector die klimaatverandering kan remmen en de watercyclus en ecosystemen kan herstellen. We hebben hiervoor juist ook grote partijen als Bayer nodig die actief bijdragen aan de duurzame transitie door samenwerking in de keten”, aldus Maria van der Heijden, directeur-bestuurder MVO Nederland.

Bron: Bayer Agro Nederland

Publicatiedatum: