Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benny Murre, Top The Onion Group: "Met TrueAI hebben we de nacontrole sterk kunnen reduceren"

Volgende generatie uien sorteren

"De volgende generatie in uiensortering komt voort uit de optelsom van collectieve kennis en ervaring. Die is opgebouwd tijdens een jarenlange samenwerking met uientelers en verpakkers over de hele wereld. In deze tijd hebben we enorm veel gegevens verzameld over de meest uiteenlopende defecten en uitdagingen bij het sorteren van uien. Met deze intelligentie hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van onze deep learning-oplossing. De volgende generatie uiensortering heet TrueAI", vertelt Levi Bakker van Ellips.

Hoe is deze collectieve intelligentie ontstaan?
De afgelopen vijftien jaar heeft Ellips samengewerkt met uienklanten over de hele wereld, waaronder, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Europa, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië. Samen hebben we een revolutie teweeggebracht in het sorteren, sorteren en verpakken van uien. Deze innovatieve uienbedrijven leverden uitstekende resultaten met behulp van externe en interne sorteertechnologie."

Nieuwe deep learning software: TrueAI
Gevraagd naar de belangrijkste factoren voor dit gezamenlijke succes, noemt Levi de introductie van accurate sortering op basis van interne kwaliteit, een sorteermachine die bestand is tegen de zware omstandigheden die bij het verpakken van uien komen kijken en een onovertroffen verwerkingscapaciteit (ton/baan). "Innovaties zijn niet te stoppen; ze maken de weg vrij om uw bedrijf naar het volgende niveau te brengen. Innovatie en voortdurende productverbetering zijn dan ook de sleutel tot het succes van onze klanten. De nieuwe deep learning-software TrueAI heeft de sorteerprestaties aanzienlijk verbeterd. Deze upgrade werd in januari ingevoerd bij TOP Onions in Nederland. De resultaten zijn uitstekend. En dit goede nieuws verspreidt zich snel. Momenteel implementeren we TrueAI bij nieuwe klanten en werken we de systemen van bestaande klanten bij."

Impact nieuwe innovatie
"Verpakkers kunnen een bijna perfecte sorteernauwkeurigheid garanderen door de detectie van complexe uiendefecten. Met TrueAI gaan de sorteerprestaties richting 100% detectienauwkeurigheid, waardoor sorteertaken kunnen worden uitgevoerd met een minimum aan personeel. Sorteerders kunnen er zeker van zijn dat elke ui op de juiste bestemming terecht komt, zo kunnen ze een maximaal rendement en de door de klanten gewenste consistente kwaliteit bereiken. De taken van de operator worden minder complex en meer geautomatiseerd."

"De upgrade naar TrueAI is een enorme stap vooruit geweest. Met TrueAI hebben we de nacontrole sterk kunnen reduceren", aldus mede-eigenaar Benny Murre van Top The Onion Group .

De belangrijkste voordelen van TrueAI volgens Ellips

1. De kracht van AI bij het opsporen van complexe gebreken
"Elke ui is anders, zo ook elk defect. Interne en externe gebreken komen op vele manieren voor. Dit maakt het voor bestaande sorteertechnologie moeilijk om al deze combinaties te modelleren en te berekenen. Het goede nieuws is dat je met TrueAI complexe gebreken en defecten kunt detecteren. Sorteerder zijn nu in staat om moeilijke defecten zoals fusarium, misvormingen en wortelscheur te detecteren en ze op een zeer hoog nauwkeurigheidsniveau opsporen met een minimale foutmarge.

2. De sorteertechnologie wordt elke dag slimmer
Met TrueAI, worden de algoritmes ontwikkeld door gebruik te maken van enorme hoeveelheden data, verzameld over de hele wereld. Door voortdurend extra gegevens over defecten op te nemen, wordt TrueAI voortdurend verrijkt met gegevens. Deze data wordt verzameld bij ons grote wereldwijde klantenbestand tijdens verschillende seizoenen en teeltomstandigheden. Iedereen kan profiteren van deze collectieve intelligentie.

3. Kunnen we het leven van sorteerders gemakkelijker maken?
Omdat de sorteerprestaties in de richting gaan van 100% detectienauwkeurigheid, kunnen sorteertaken worden uitgevoerd met een minimum aan personeel. Veel van de sorteerparameters, die voorheen door de operator werden gemaakt, kunnen nu door het systeem worden gemaakt. De TrueAI-algoritmen werken out-of-the-box, zodat u ze onmiddellijk zonder wijzigingen kunt toepassen. De operator speelt nog steeds een belangrijke rol. Die heeft de expertise over de dynamische kwaliteitsnormen welke door specifieke klanten en markten worden geëist. Je wilt het beste van twee werelden.Een operator die kennis heeft van de kwaliteitskenmerken van uien én sorteertechnologie om te voldoen aan de unieke eisen van uw klant.

TrueAI op alle systemen van wereldwijde klanten
"De deep learning-mogelijkheden helpen om uien nauwkeuriger en consistenter te sorteren. Dit resulteert in meer efficiëntie, minder afval en een hogere winstgevendheid", constateert Levi. "Zoals eerder vermeld heeft Top The Onion Group in Nederland gebruik gemaakt van deze nieuwe mogelijkheid. Momenteel zetten we TrueAI in op alle nieuwe systemen van klanten die over de hele wereld worden geïnstalleerd. Dit omvat Rio Fresh en G &R Farms in de VS. We zullen ook de systemen van onze bestaande klanten in 2023 en daarna upgraden."

Voor meer informatie:
Levi Bakker
Ellips
Esp 300
5633 AE Eindhoven
levi.bakker@ellips.com 
www.ellips.com 

Publicatiedatum: