Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bestraling met gammastralen moet uienverlies na de oogst beperken

De federale regering in India is van plan om bij wijze van proef uien met gammastralen te bestralen voordat ze naar de koelopslag gaan. Bestraling voorkomt uitlopen en beperkt zo de verliezen na de oogst.

"De verliezen na de oogst van uien in India zijn aanzienlijk. Zelfs in de koude opslag is er rot of beginnen de uien te kiemen. Om de verliezen na de oogst terug te brengen van de huidige 25% tot 10-12%, sturen wij door ons gekochte verse uien naar bestralingsinstallaties en vervolgens naar de koelopslag", aldus een ambtenaar.

De regering overweegt ongeveer 4.000 ton rabi-uien (die van april tot juni worden geoogst) te bestralen na de start van de inkoop vanaf april. Voor het verkoopseizoen 2023-24 wil de federale regering ongeveer 300.000 ton ui aankopen in afwachting van een recordoogst, waarmee de recordoogst van vorig jaar van 250.000 ton wordt overtroffen.

Bron: livemint.com

Publicatiedatum: