Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Remach richt zich op verkoop machines voor het sorteren, wassen en verpakken

"De markt is klaar voor optische sortering"

Tholen - Dit jaar gaat Remach uit Ens haar vijfde jaar in. "Het doel was in eerste instantie om gebruikte machines te gaan verhandelen, maar al na een paar maanden hebben we ervoor gekozen om ons volledig te gaan richten op de verkoop van nieuwe machines voor het sorteren, wassen en verpakken. Voor producten zoals aardappelen, uien, wortelen, rode bieten en overige groenten verkopen wij de machines", vertelt Krijn van Groningen.

Vanaf oktober 2022 is Remach actief vanuit een nieuw bedrijfspand. De machineleverancier richt zich op de agrarische bedrijven en daarnaast op de industriƫle verwerkers. "Ons werkgebied is hoofdzakelijk Nederland, maar we krijgen steeds vaker aanvragen vanuit omringende landen. Op dit moment zijn we importeur voor Pro-Vega, Haith en Upmann. Daarnaast werken we actief samen met Technature en Symach. Met dit pakket aan toeleveranciers kunnen we onze klanten goed bedienen."

Gevraagd naar de grootste trends in de wereld van sorteren, wassen en verpakken, antwoordt de eigenaar van Remach: "Op dit moment is optisch sorteren / lezen een hot topic. Wij springen hierop in doordat we een samenwerking zijn aangegaan met Technature uit Moerkapelle. Ik ben ervan overtuigd dat optische sortering in bijvoorbeeld de uiensector zal gaan toenemen. In de aardappelen worden op dit moment al veel optische leesunits verkocht. De markt is er klaar voor."

Volgens Krijn is de agrarische sector zeker bereid om hier investeringen in te doen. "Momenteel zijn de prijzen van de agrarische producten goed. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijven investeren. Automatisering is daar een onderdeel van. Vaak is arbeidsbesparing de hoofdreden om te automatiseren."

Gevraagd naar de plannen voor de komende vijf jaar, antwoordt Krijn: "Op dit moment werken we met 5 mensen en daarnaast huren we losse krachten in voor diverse projecten. Ons doel is om de komende jaren meer projecten te gaan doen. Daar horen ook extra mensen bij. De verwachting is daarom dat we over 5 jaar een behoorlijke groei hebben doorgemaakt. Dit is voor ons geen doel maar wel een logische stap."

Voor meer informatie:
Krijn van Groningen 
Remach
Maaiveld 3
8307 DW Ens
Mob: +31 (0)6 30653526
[email protected] 
www.remachbv.nl