Martens Asperges werkt samen met Fruitbedrijf Huids aan verdere ontwikkeling eigen afzet

Tholen – Al ruim 12 jaar werkt Martens Asperges aan het ontwikkelen van de eigen afzet. In het seizoen verkopen ze hun eigen product vanuit vier winkels in Nederland en 14 eigen verkooppunten in Duitsland. Komend seizoen komt er, in samenwerking met Fruitbedrijf Huids, een vijfde winkel bij. "We gaan samenwerken, omdat wij denken dat we elkaar kunnen versterken." Ze hopen dat meer telers zich aansluiten.


Ron Martens wordt geïnterviewd over de samenwerking

Martens Asperges teelt asperges in Nederland en Duitsland. Een deel van de asperges wordt afgezet via The Greenery.

Martens Asperges is al 12 jaar bezig om met succes eigen afzetkanalen te ontwikkelen. Op 25 maart a.s. openen de winkels in Tienray en Vierlingsbeek en op 25 maart in Apeldoorn, Blaricum en Berg en Terblijt. Die laatste winkel is nieuw dit jaar en in samenwerking met Fruitbedrijf Huids. Huids teelt appelen, peren en kersen; ook maken ze in eigen beheer CéDaRi appelcider. In de vijf winkels gaan ze elkaars producten verkopen, behalve kersen, want die komen (pas) na het aspergeseizoen. Kersen zullen daarom alleen in de winkel Berg en Terblijt worden verkocht. Martens Asperges verzorgt de logistiek en levert dagelijks verse asperges aan, ook geschilde.

Hoewel de eigen afzet naast de teelt en verwerking voor een derde bedrijfsactiviteit zorgt, heeft deze extra inspanning zich voor Martens Asperges bewezen. "Liefst zouden we landelijke dekking hebben met winkel. We hopen dat meer telers willen samenwerken en zich bij dit initiatief aan willen sluiten", besluit Ron.

Voor meer informatie:
Martens Asperges
Mackayweg 2
5865 AL Tienray
T: +31 (0)478 692822
info@martensasperges.nl
www.martensasperges.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.