Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste onderzoeksresultaten

"Ekobot kan bijdragen tot minder opslagverliezen in Zweedse uienteelt"

"Ekobot kan volgens voorlopige resultaten van Hushållningssällskapet Skåne en NIBIO bijdragen aan verminderde opslagverliezen in de Zweedse uienteelt." Dat blijkt uit de eerste resultaten van het Norwegian Institute for Bioeconomy.

Het zijn de eerste resultaten van veldproeven in 2022, die niet waterdicht kunnen zijn, maar ze geven wel aan dat uien die zijn behandeld met het robotsysteem van Ekobot minder verlies opleveren na opslag. Dit in vergelijking met uien die zijn behandeld met traditionele herbiciden. Het robotsysteem van Ekobot kan een sleutel zijn tot het verminderen van opslagverliezen in de Zweedse uienteelt en het verhogen van de weerstand van de ui tegen ziekten tijdens de opslag. Horto-adviseur Oskar Hansson van het Hushållningssällskapet gaf commentaar op de resultaten en noemde ze veelbelovend.

In 2023 blijft Ekobot samenwerken met onderzoekers en landbouwdeskundigen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de duurzame teelt van gezond voedsel ondersteunen.

Voor meer informatie:
Erik Jonuks
Ekobot AB
Tel: +46 703 850 890
[email protected]

Publicatiedatum: