Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl tekent voor 35 ha op Logistiek Park Moerdijk

Havenbedrijf Moerdijk maakt vandaag het tweede bedrijf bekend dat zich gaat vestigen op haar deel van het nieuwe Logistiek Park  Moerdijk (LPM). Lidl tekent voor de ontwikkeling van een distributiecentrum van ruim 200.000 m2 op een perceel van 35  hectare. De supermarktketen heeft reeds meerdere logistieke centra  op het haven- en industrieterrein en breidt de distributiecapaciteit uit om via het multimodale netwerk van Port of Moerdijk een groot deel  van haar Europese filialen te bevoorraden.


Pieter de Jonge en Marika Menschaar - den Hartog

De uitbreiding van Lidl past goed bij de strategie van het havenbedrijf. Marika Menschaar- den Hartog licht namens de directie van Havenbedrijf Moerdijk toe: “We zijn heel erg blij met deze vestiger op LPM. Lidl maakt veel gebruik van onze multimodale verbindingen. Het nieuwe distributiecentrum past in onze visie om meer in te zetten op shortsea, binnenvaart en spoor om het wegvervoer te ontlasten.”

Namens Lidl is Pieter de Jonge, Head of Logistics Real Estate, erg verheugd over de bereikte overeenstemming. “Het nieuwe ruim  200.000 m2 grote distributiecentrum stelt ons nog beter in staat om 
vanuit Moerdijk goederen in te voeren en via onze regionale  fistributiecentra een groot deel van onze filialen in Europa te bevoorraden.” De verworven gronden moeten nog bouwrijp gemaakt worden, de verwachting is dat in 2025 kan worden gestart met de bouw.

Logistiek Park Moerdijk
Het logistiek park biedt ruimte voor grootschalige opslag en distributie. De aanleg van LPM betekent een forse uitbreiding van het haven- en industriegebied. Hierdoor krijgt Moerdijk als multimodaal knooppunt een stevige impuls. Het bedrijventerrein is zo’n 200 hectare groot waarvan 142 hectare kan worden uitgegeven voor bedrijfsvestiging. De locatie is multimodaal ontsloten via een interne baan (gereed in 2023) met de zeevaart, binnenvaart en het spoor. Met de komst van Lidl is 71 hectare ingevuld waarmee voor Havenbedrijf Moerdijk alle gronden zijn uitgegeven. Op de andere 71 hectare ontwikkelt VGP het VGP Park Moerdijk dat beschikbaar is voor verhuur.

Bron: Port of Moerdijk

Publicatiedatum: