Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flikweert Vision Technologies Beste Food&Agri Start-up

Geen AGF-bedrijf als Agrarisch Ondernemer van het jaar, die winst viel melkveehouder Erik Back ten deel. Hij ontving de prestigieuze prijs uit handen van minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Aan de prijs is een cheque verbonden van €12.500. Lars, Martijn en Stefan Flikweert uit Ouwerkerk zijn verkozen tot de Beste Food&Agri Start-up 2023. 

De prijs werd voor de 27e keer uitgereikt. Melkveehouder Erik Back volgt vegan akkerbouwer Joost van Strien uit Ens op. Backs bedrijf Future Farm telt 150 melkkoeien. Hij werkt aan een eigen vleesmerk. Een mestvergister op zijn erf levert gas aan 350 huishoudens. De vier andere genomineerden waren

-       Hoeve Biesland in Delfgauw,
-       Huiberts Biologische Bloembollen in Sint Maartensbrug,
-       Reijnpack in Sint Philipsland, en
-       D’n Buff Waterbuffelboerderij in Boxtel.

De jury onder leiding van LTO-voorzitter Sjaak van der Tak koos Back uit vijf genomineerden. De jurybezoeken vonden in februari plaats. ‘Vijf topondernemers’, aldus kwalificeert Van der Tak de kandidaten. ‘Ieder bedrijf heeft een eigen verhaal. De ambitie, passie en ook volharding spat er vanaf. Ieder is op zijn manier ambassadeur van ondernemerschap in de land- en tuinbouw. Dat maakt het mooi, en tegelijkertijd moeilijk om een winnaar te kiezen.

Food&Agri Start-up
Nieuw in deze editie is de verkiezing tot Beste Food&Agri Start-up. De sector telt talrijke initiatieven en innovaties. Deze nieuwe prijs zet de start-ups in de schijnwerpers. De winnaar van deze eerste editie zijn de neven Lars, Martijn en Stefan Flikweert uit Ouwerkerk. Met hun start-up Flikweert Vision Technologies ontwikkelden zij een optische sorteermachine voor (poot)aardappelen die zichzelf via artificial intelligence verbetert. Zij willen met de Quality Grader voedselverspilling terugdringen. Flikweert Vision Technologies ontvangt €2.500

Over de verkiezing
De verkiezing is een initiatief van Boerderij, Food&Agribusiness, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de partners Nationale Nederlanden, Hardeman, Rabobank en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Rabobank en Topsector Agri&Food zijn partners in de Beste Food&Agri Start-up.

Kijk voor meer informatie over de prijs, genomineerden en winnaars op www.agrarischondernemer.nl 

Publicatiedatum: