RTL brengt grondhandel oud-minister van Landbouw aan het licht

Het familiebedrijf van voormalig CDA-minister van Landbouw Cees Veerman heeft in de afgelopen maanden meer dan een half miljoen verdiend aan dubieuze grondspeculatie. Particulieren kochten via een tussenhandelaar, voor bedragen die wel tien keer boven de marktwaarde liggen, stukken landbouwgrond van hem. Hen werd wijsgemaakt dat de grond snel in waarde zou stijgen, maar dat blijkt een fabel, stelt RTL na onderzoek.

Het opknippen en verkopen van kleine stukjes landbouwgrond voor veel hogere prijzen dan normaal is niet verboden. Wel is deze grondhandel zeer omstreden, omdat dergelijke kavels vrijwel nooit van bestemming veranderen en dus ook niet meer waard worden.

Oud-minister Veerman is in de glastuinbouw ook bekend vanuit zijn rol in de herstructurering van glastuinbouwgrond als voorzitter van Coalitie HOT. Daarover gaat het in het RTL-onderzoek niet.

Lees hier het hele onderzoek van RTL.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.