Palletbedrijf Van der Pol roept bij 50-jarig jubileum op tot donatie kankeronderzoek

Palletbedrijf Van der Pol bestaat dit jaar 50 jaar. Ter ere van dit jubileum verloot het bedrijf een reischeque ter waarde van €500 onder donateurs aan het kankeronderzoek naar uitzaaiingen van darmkanker, waar onder andere chirurg Paul Gobardhan aan mee werkt. De reden voor deze actie van palletbedrijf Van der Pol is een bijzondere.

In oktober 2013 stond de wereld even stil voor de familie Van der Pol. Eigenaar Frank van der Pol kreeg de diagnose endeldarmkanker, zo meldt het bedrijf. Een traject van bestralingen, chemotherapie en een operatie volgde. Daarna leek het goed te gaan met Frank. Hij pakte het leven weer op, ging reizen en deed alles wat hij graag doet. Maar begin 2017 was het foute boel. Er zaten kankertumoren in zijn long en lever. De dokters zeiden dat ze niets meer voor hem konden doen 

Maar daar legde Frank zich niet zomaar bij neer. Hij werd boos, begon op deuren te bonzen en wist een aantal artsen zo ver te krijgen dat ze hem toch wilden helpen. Er zouden twee operaties komen. Eerst om de tumoren uit de lever te verwijderen. Weken later zouden Franks longen worden geopereerd. Maar dat was niet wat Frank voor ogen had. Het moest ineens. Eén operatie aan beide organen tegelijk.

Met veel vasthoudendheid wist Frank twee chirurgen zo ver te krijgen zich aan deze unieke dubbeloperatie te wagen. Chirurg Paul Gobardhan voerde de ingreep aan Franks lever uit. Eelco Veen boog zich over zijn longen. Het weghalen van tumoren in de long en lever in één operatie was nog nooit eerder gedaan in Nederland en werd een groot succes.

Helaas is de kanker niet verdwenen uit Franks leven, maar hij is de artsen die hun nek voor hem hebben uitgestoken niet vergeten. Paul Gobardhan is inmiddels een dierbare vriend geworden van Frank en Marianne. Zij steunen zijn werk dan ook van harte.

Op dit moment doet Paul samen met een aantal andere specialisten van onder andere het Erasmus Medisch Centrumonderzoek naar uitzaaiingen van darmkanker. Zij hebben een prachtig apparaat ontdekt dat in de Verenigde Staten al wordt gebruikt om patiënten beter te kunnen selecteren voor een chemo behandeling of operatie. Dit apparaat komt volgens verwachting in het tweede kwartaal van 2023 naar Nederland, maar moet nog officieel gecertificeerd worden. Het oncologisch team zamelt geld in om een PhD-student (promovendus) aan te stellen om mee te werken aan de validatie van dit apparaat.

Het is de reden dat palletbedrijf Van der Pol en de familie Van der Pol dit onderzoek een warm hart toe dragen. Doneren kan hier. 

Voor meer informatie:
Palletbedrijf van der Pol
Dorpsstraat 96, Woensdrecht, 
T(0)164 - 61 33 55
info@polpallets.nl 
www.polpallets.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.