Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Robots optimaliseren aardappelinpaklijn

Het Spaanse bedrijf Patatas Hijolusa past al meer dan 7 jaar state-of-the-art technologie toe in haar faciliteit in Leon, om het productieproces maximaal te optimaliseren.

Elk jaar investeert het bedrijf gemiddeld 2 miljoen euro in de verdere modernisering van de 23.600 m2 grote fabriek, waar 246 mensen werken en die een koelcapaciteit heeft van 17.600 m3.

"De invoering van robots helpt en ondersteunt het handwerk van de medewerkers. Dit vermindert de fysieke inspanning van onze werknemers en bevordert hun welzijn," aldus het bedrijf.

In termen van productie is Hijolusa van de verwerking van 72 miljoen kilo in 2015 naar meer dan 163 miljoen kilo in 2022 gegaan; ze brengen maandelijks ongeveer 13.700 ton aardappelen op de markt, waarvan meer dan 67% uit Spanje komt.

Momenteel beschikt het bedrijf over drie waslijnen, zeven verpakkingslijnen, drie ultramoderne optische sorteermachines, robots om de productielijnen van kisten te voorzien, verpakkingsrobots om de producten automatisch in de voor de klant bestemde kisten te plaatsen en discarders voor controle na het verpakken. Dan zijn er automatische opzakmachines, verpakkingsbanken, palletiseerrobots die verantwoordelijk zijn voor het stapelen van de kisten met het product, het vormen van de pallet; etikettering met alle informatie in verband met traceerbaarheid met RFID-geheugen, en nog veel meer technische elementen die het bedrijf hebben geholpen om in 2022 meer dan 90 miljoen euro omzet te realiseren.

Voor meer informatie:
Patatas Hijolusa
Polígono Industrial de León, Fase 2, gebouw M-33.
24391 Ribaseca (León)
Tel. (+34) 987 125 634 
[email protected] 
www.hijolusa.es 

Publicatiedatum: