Betaalsysteem iDEAL overgenomen door Europese banken

iDEAL wordt overgenomen door het European Payments Initiative (EPI) dat als doel heeft een uniforme betaaloplossing uit te rollen over alle Europese landen. EPI, waarin grote banken uit Frankrijk, Duitsland, Nederland en België samenwerken, neemt iDEAL BV over van Currence, dat het online-betaalsysteem voor de Nederlandse banken beheert.

De komende periode gaat EPI verkennen hoe iDEAL het beste past in de strategie om een betaalstandaard voor de Europese markt te ontwikkelen. "De acquisitie van iDEAL door EPI bewijst de waarde en betrouwbaarheid van onze betaaloplossing. Als organisatie en werknemers zijn we trots op het feit dat het EPI iDEAL heeft gekozen als fundament voor haar ambitie", aldus het team in een persbericht.

Met een bereik van bijna 100% van de Nederlandse consumenten is iDEAL sinds 2005 uitgegroeid tot de Nederlandse online betaalstandaard. Met iDEAL worden meer dan 1,2 miljard betalingen per jaar gedaan met op piekdagen ruim 6 milloen. 70% van alle e-commerce transacties worden in Nederland met iDEAL betaald.

Het plan sluit volgens EPI aan op de strategie van de Europese Commissie en moet Europa 'wereldleider op het gebied van betaalinnovaties' maken, zo schrijft RTL Nieuws. "EPI gaat gebruikmaken van de sterke operationele ervaring, know-how en lokale marktkennis van iDEAL en PQI. We ontwikkelen een nieuw, schaalbaar platform om zo maximaal te voldoen aan de moderne en evoluerende betalingsbehoeften", aldus EPI-CEO Martina Weimert.  

Bron: iDEAL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.