Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Europese vraag naar China's diepgevroren uien aanzienlijk toegenomen"

Momenteel is in China het uienseizoen aan de gang. Tegelijkertijd verwerken fabrieken die zich bezighouden met diepvriesuien ook in grote hoeveelheden, ter voorbereiding op het piekseizoen voor de export van mei tot oktober. Rizhao Green Extension Food Co. houdt zich hoofdzakelijk bezig met de export en binnenlandse verkoop van diepvriesgroenten. Xu Chuangang, de verkoopmanager van het bedrijf: "De vraag naar Chinese diepgevroren uien op de Europese markt is dit jaar aanzienlijk toegenomen. Het exportvolume zal naar schatting met 40 tot 50 procent toenemen."

Diepgevroren uien in blokjes gesneden

"Door de droogte vorig jaar in Europa en de daling van de teelt is de importvraag naar diepvriesgroenten aanzienlijk gestegen. Europa koopt momenteel een groot aantal diepgevroren uien en wortelen uit China. Op de Europese markt is er ook een tekort aan gember, knoflook en groene asperges. De prijzen van deze groenten op de internationale markt zijn vrij hoog en blijven stijgen. Anderzijds bevinden de Chinese uien zich in het productieseizoen. Hoewel de prijzen hoger zijn dan in voorgaande jaren, zijn ze over het algemeen stabiel, en ook de prijzen van diepgevroren uien zijn stabiel. Daarom is de markt er blij mee en zijn de orders uit Europa aanzienlijk toegenomen."

Ondanks de groei van de exportorders zegt Xu dat de markt er dit jaar niet veelbelovend uitziet. "De inflatiedruk op buitenlandse markten neemt geleidelijk toe, en de algemene economische neergang vormt een uitdaging voor de export. Als de buitenlandse koopkracht afneemt, kan de markt het gebruik van diepvriesuien verminderen of andere substituten gebruiken."

Xu voegde eraan toe dat, hoewel de vraag naar diepvriesuien momenteel sterk is, de prijs nog steeds stabiel is omdat veel bedrijven in de sector als reactie op de huidige economische situatie de houding aannemen van "kleine winsten maar meer afzet". Zolang de kosten van uien niet stijgen, zou de prijs van diepvriesuien niet te veel moeten schommelen.


Links: ingevroren uienblokjes; rechts: ingevroren edamame

Wat de veranderingen op de exportmarkt betreft, werden volgens Xu in voorgaande jaren meer diepvriesgroenten naar de VS uitgevoerd, maar dit jaar zijn de orders voor uitvoer naar de VS aanzienlijk gedaald. Op de Europese markt is de vraag dit jaar aanzienlijk gestegen als gevolg van het droge weer en de verlaging van de productie. Over het concurrentievermogen van de Chinese uien zei Xu het volgende: "We zitten in het oogstseizoen van Chinese uien, en de timing verschilt van dat van onze concurrenten. Ten tweede hebben Chinese uien voordelen wat betreft opbrengst, kwaliteit, plantgebied en plantervaring, en de huidige prijs is lager."


Links: ingevroren gemberblokjes; rechts: ingevroren edamame

Rizhao Green Extension Food Co. houdt zich hoofdzakelijk bezig met de export en de binnenlandse afzet van diepgevroren fruit en groenten. Onder deze producten vallen uien, uienblokjes, knoflook, gember, wortelen en edamame. De exportmarkten zijn Europa, Amerika, Rusland, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Canada, Australiƫ en Zuidoost-Aziƫ. Het bedrijf heeft zijn eigen fabriek en koelhuis, met een jaarlijkse productiecapaciteit van ongeveer 50.000 ton.

Voor meer informatie:
Xu Chuangang (Ross)
Rizhao Green Extension Food Co.Ltd
Tel: +86 18613627219
[email protected]