Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AH-telers merken niets van stakingen

Stakingen DC's Albert Heijn opgeschort

De stakingen bij de dc's van Albert Heijn zijn opgeschort. Albert Heijn en de vakbonden FNV en CNV gaan weer met elkaar om tafel over de nieuwe cao. "We gaan nu samen met alle collega’s aan de slag om onze winkels weer goed te bevoorraden zodat al onze klanten weer hun boodschappen bij ons kunnen doen zoals ze dat gewend zijn. Dit zal enkele dagen duren en kan verschillen per regio en per winkel", zo meldt de supermarktketen in een statement. "Hierbij wordt prioriteit gegeven aan de verse en veel verkochte houdbare producten."

Bakker Barendrecht hield het gisteren bij de melding dat ze in nauw overleg staan met de supermarktketen en haar dienstverlening bijstuurt waar de situatie dat vraagt. In een belrondje geven Albert Heijn-telers stuk voor stuk aan dat alle producten gewoon zijn afgenomen. Eén teler meldt zelfs bijbestellingen die zijn gedaan. 

"Dit wordt keurig '‘op z’n Albert Heijns’ opgelost, zoals dat er ook in het geval van kostenverhogingen prima met hen te praten valt over een oplossing", meldt een collega-teler. Voor sommige producten was het voordeel dat de aanvoer bovendien nog beperkt was. AH-franchisers zochten de afgelopen dagen wel wat vaker hun heil bij de groentehandel. 

Verbeterd bod
Albert Heijn heeft een verbeterd bod uitgebracht dat de basis vormt voor het overleg. Naast een loonsverhoging van 10% bij een looptijd van één jaar blijven de huidige arbeidsvoorwaarden voor bestaande en nieuwe collega’s in stand. Voor de roosters van uitzendkrachten gaat Albert Heijn een aantal afspraken maken met de uitzendbureaus.

Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel: "We hebben goede hoop dat we met Albert Heijn tot een goed resultaat kunnen komen op basis van het bod dat er nu ligt. De medewerkers van Albert Heijn hebben laten zien hoe belangrijk en onmisbaar ze zijn. Het is voor ons enorm belangrijk dat zij gewaardeerd worden voor hun harde werk. Of ze nu in vaste dienst zijn of er als uitzendkracht werken."