Erdogan smeekt kiezers: "Offer mij niet op voor uien en aardappelen"

De concurrentie tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn meest prominente rivaal, het hoofd van de Republikeinse Volkspartij, Kamal Kılıçdaroğlu, is verhevigd na het bereiken van de laatste meters voor de parlements- en presidentsverkiezingen op 14 mei. 

Erdogan riep zijn aanhangers op hem te steunen en hem niet op te offeren, ondanks de hoge kosten van levensonderhoud en de moeilijke economische situatie in het land. Hij richtte zich donderdagavond tot een menigte die zich in Giresun, in het Zwarte Zeegebied in het noorden van Turkije, had verzameld en zei: "Ik weet dat jullie je leider niet zullen opofferen voor uien en aardappelen."

De president verwees naar de duizelingwekkende stijging van de prijzen van uien en aardappelen; de prijs van 1 kilo uien is opgelopen tot 30 Turkse lire (€ 1,39), en de prijs van een kilo aardappelen tot 20 Turkse lire (€ 0,93), wat voor de verkiezingen tot grote ontevredenheid bij de Turkse kiezer heeft geleid.

Kemal Kılıçdaroglu, leider van de oppositiepartij CHP en tegenkandidaat van huidige president Erdogan, heeft de ui tot speerpunt van zijn campagne gemaakt, zo schrijft De Volkskrant. De prijs van de groente ging al een paar keer over de kop en als Erdogan aan de macht blijft zal dat volgens de CHP-leider spoedig nog drie keer gebeuren. Lees hier meer. 

Bron: globeecho.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.