Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Integratie Wipal in Van der Windt levert synergievoordeel op

"Vrachtje aardappelen heen en met pallets terug"

Tholen - Inmiddels vierenhalf jaar terug werd pallet- en emballagehandel Wipal overgenomen door Van der Windt, dat met haar bedrijven al jarenlang actief is in de handel en transport van aardappelen en fourage. "Een mooie combinatie", vertelt sales manager Huub van Velden. "Op het moment dat we bijvoorbeeld aardappelen moeten lossen in Duitsland, hebben we met onze pallets een mooie terugvracht. Zo kunnen we de bedrijfsonderdelen slim combineren."

Vanaf deze zomer zullen de synergievoordelen nog verder worden uitgebouwd, doordat de bedrijven van Van der Windt binnen enkele maanden zullen verhuizen naar een groter pand in De Lier. "Vanaf september komen zodoende de handelstak van Van der Windt, Van der Windt Transport en Wipal bij elkaar onder één dak", vertelt Huub. Gevraagd hoe het palletbedrijf zich kan onderscheiden op de markt, antwoordt de pallethandelaar: "Uiteindelijk gaat het erom dat je het juiste product op de juiste tijd levert. Dat schept vertrouwen."

Wipal verzorgt al jaren de in- en verkoop van houten en kunststof pallets en emballage zoals kunststof kratten, palletboxen en IBC containers. "We hebben klanten in Nederland, België, Duitsland, maar komen tot in Frankrijk toe", vertelt Huub. De gekte in de pallethandel die er vorig jaar was, is volgens hem inmiddels wel voorbij. "Uit angst voor een tekort aan grondstoffen was er toen een enorme vraag naar pallets. Inmiddels gaat de handel weer 'as usual’."

"Voor ons is geen klant te klein, we voorzien klanten van een enkel kratje tot volle trailers met pallets. Momenteel hebben we nog zo'n 4.000 stuks zo goed als nieuwe kunststof fruitkisten beschikbaar (120x100x77 cm). Deze kisten hebben een volume van 677 liter en een laadvermogen van 500 kg. Geïnteresseerde fruittelers kunnen zich bij mij melden", besluit Huub.

Voor meer informatie:
Huub van Velden
Wipal B.V.
Burg. Van Doornlaan 9b
2678 KB De Lier
Tel  : +31(0)174 82 04 27
Mob: +31(0)6 53182476
huub@wipal.nl
www.wipal.nl