Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijs zal dalen met nieuwe oogst in Oekraïne

Dit jaar hebben Oekraïense telers het areaal uien aanzienlijk uitgebreid, wat zal leiden tot een aanzienlijke prijsverlaging voor deze groente wanneer de hoofdoogst begint.

Dit zei de eerste onderminister van Landbouw van Oekraïne, Taras Vysotskyi. Volgens hem komt de huidige prijsstijging doordat 80% van de commerciële uienteelt plaatsvond in de regio Kherson in Oekraïne. Door de tijdelijke bezetting van deze regio in 2022 kwamen er geen uien op de Oekraïense markt, waardoor er nog steeds een tekort is. In het voorjaar echter hebben telers uit andere regio's, die inzicht hadden in de situatie het areaal voor de teelt van groenten, waaronder uien, met minstens 25-30% uitgebreid.

"Over twee tot drie maanden begint de belangrijkste uienoogst en zal er een einde komen aan de piek van zeer hoge prijzen. Daarna zullen de kosten stabiliseren. We kunnen het einde van het verhaal niet voorspellen door het weer, dat al dan niet gunstig kan zijn. We begrijpen dat de uienprijzen kunnen dalen," zei Taras Vysotskyi.

Bron: agravery.com

Publicatiedatum: