Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Invoering smart tacho 2 heeft gevolgen voor detachering"

Met ingang van 21 augustus 2023 wordt de smart tacho 2 verplicht ingevoerd op nieuwe vrachtwagens. Vrachtwagens met een analoge of digitale tachograaf moeten per 1 januari 2025 een smart tacho 2 hebben, voor vrachtwagens die voorzien zijn van een smart tacho 1 is dat 19 augustus 2025. De invoering van smart tacho 2 heeft ook gevolgen voor de toepassing van de detacheringsrichtlijn, zo meldt TLN.


Als er vanaf 21 augustus 2023 gereden wordt met een vrachtwagen waarin nog geen smart tacho 2 geïnstalleerd is, kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de mogelijkheid om extra activiteiten uit te voeren tijdens een bilaterale rit, zonder dat hierbij sprake is van detachering.

Wanneer er vanaf 21 augustus 2023 tijdens een bilaterale rit extra activiteiten uitgevoerd worden met een vrachtwagen zonder smart tacho 2, is er hoe dan ook sprake van detachering. "Let op dat dit gevolgen heeft voor de meldingen die gedaan moeten worden in IMI en voor de toepassing van de juiste arbeidsvoorwaarden voor de chauffeurs die deze ritten uitvoeren", waarschuwt de transportorganisatie.

Bron: TLN

Publicatiedatum: