Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse uien in Groot-Brittannië goedkoper dan in eigen land

Vreemd genoeg worden gele uien uit Nieuw-Zeeland goedkoper verkocht in een Britse supermarkt dan in Nieuw-Zeeland zelf. Een tweet vestigde de aandacht op de prijs van uien bij Tesco, die werden verkocht voor 95 p per kilo (€ 1,11). Ter vergelijking: dezelfde uien werden verkocht voor $2,99 (€ 1,68) per kilo bij Countdown en $2,39 (€ 1,34) bij Pak'n Save.

Volgens James Kuperus, Chief Executive van Onions New Zealand, was de prijs van Nieuw-Zeelandse uien in Groot-Brittannië, die de totale kosten vertegenwoordigde om het product daar te krijgen, ongeveer $2 (€ 1,12) per kilo. Individuele exporteurs en telers moesten zelf bepalen tegen welke prijs ze wilden verkopen, zei hij.

"We zijn geen goedkope leverancier van uien," voegde hij eraan toe. "We hadden dit jaar een tekort aan uien in Nieuw-Zeeland door de weersomstandigheden. We kunnen dus uitsluiten dat een teler uit Nieuw-Zeeland goedkoop verkoopt. Ik vermoed dat wat hier is gebeurd, is dat Tesco een Aldi-prijsmatchbeleid heeft."

Nieuw-Zeeland exporteerde dit jaar 6.400 ton uien naar het Verenigd Koninkrijk. In totaal exporteerde het land tussen de 150.000 en 180.000 ton uien per jaar. Groot-Brittannië heft geen btw op de verkoop van AGF. Nu de vrijhandelsovereenkomst met het Verenigd Koninkrijk dit jaar van kracht wordt, zou het land concurrerend worden ten opzichte van andere leveranciers van seizoensuien.

Bron: stuff.co.nz

Publicatiedatum: