Interessante tijden voor de uienmarkt

De uienvoorraden lijken op dit moment goed en stabiel te zijn. "Met het binnenhalen van de nieuwe oogst gele, rode en witte uien uit New Mexico en Californië, hebben we op dit moment een goede voorraad voor klanten beschikbaar," zegt Christine Lindner van Alsum Farms & Produce, die opmerkt dat de voorraad op dit moment vergelijkbaar is met vorig jaar. Alsum verscheept ook gele zoete uien uit Mexico en Vidalia-uien uit Georgia.

Wat rassen betreft, begon het nieuwe seizoen voor rode uien dit jaar vroeger dan normaal. "We begonnen eerder dan verwacht kwaliteitsproblemen te krijgen met rode bewaarrassen, dus schakelden we over op Texas. Dat duurde echter niet lang, omdat Texas weggespoeld werd," zegt Lindner die opmerkt dat de aanvoer vervolgens verschoof naar Californië. Nu Alsum zich uit die staat en New Mexico terugtrekt, wordt verwacht dat het in deze gebieden in de nazomer tot het begin van de herfst gedaan zal zijn. Hoewel de verplaatsing gestaag is, merkt Lindner op dat het transport en de voorraadplanning een uitdaging kunnen zijn als je producten uit regio's buiten Wisconsin haalt.

Van links naar rechts: Larry Alsum, Heidi Alsum Randall en Wendy Alsum Dykstra met vier van hun dochters/kleindochters.

Toenemende vraag
Na de feestdag van 4 juli was de vraag naar uien niet al te groot. "We trekken echter weer aan. Middelrode en gele uien zijn op dit moment erg gewild. Alle kleuren en maten verkopen goed," zegt Lindner die opmerkt dat consumenten over het algemeen het veelzijdige product het hele jaar door blijven consumeren.

Hoe staat het met de prijzen? Die is sterker dan vorig jaar rond deze tijd. "Wel $3,00-5,00 FOB hoger dan vorig jaar," zegt Lindner. "Dit komt door het weer en andere regio's, zoals Texas en sommige gebieden in Californië, beëindigen hun seizoen eerder."

Vooruitkijkend kan de hitte in New Mexico het aanbod uit die regio krapper maken en de prijzen kunnen dienovereenkomstig stijgen. "Rode uien uit New Mexico stijgen in prijs en dat zal zo blijven. De uienmarkt zal de komende maanden erg interessant worden," zegt Lindner.

50e verjaardag
Volgende maand, op 11 en 12 augustus, viert Alsum Farms & Produce zijn 50-jarig bestaan. Op vrijdag 11 augustus is het bedrijf open voor de sector en het publiek voor rondleidingen. Op zaterdag 12 augustus is er een gemeenschapsfeest met een Tater Trot 5K, een 2-mijlsloop en een rondleiding over de aardappel- en pompoenfarms van het bedrijf in Grand Marsh, Wisconsin. Na de run/walk zal Larry Alsum (boven), CEO van Alsum Farms & Produce, een korte speech houden om de familie van oprichter Glenn Alsum en partners te bedanken. Daarna volgen de rondleidingen op het bedrijf. Aanmelden voor de rondleidingen is verplicht en bezoekers kunnen met Ross contact opnemen via ross.jeseritz@alsum.com of +1 920 348 6702 om zich aan te melden.

Voor meer informatie:
Christine Lindner
Alsum Farms & Produce
Tel.: +1 920 348 6774
Christine.Lindner@alsum.com
www.alsum.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.