Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Amerika: Veel gele uien op de markt, maar weinig witte

Het uienaanbod in Noord-Amerika is op dit moment relatief goed. "Volgende week tot eind augustus en in september zullen we ruim voldoende aanbod zien," zegt John Harris van Paradigm Fresh.

Gele uien: Over de hele linie is het aanbod van gele uien ruim. "Er lijken op dit moment veel middelgrote gele uien op de markt te zijn. Jumbo gele uien doen het iets beter," zegt Harris. "Idaho zou dit jaar mediums tot en met supers moeten hebben. Ik verwacht een beetje een zwakke markt voor gele uien."

Witte uien: Deze week zijn de witte uien vrij schaars, omdat het wat langer duurt voordat de uien uitgehard zijn. "Veel telers waren van plan om deze week af te zetten, maar hebben dat niet gedaan. Maar die krapte zou moeten afnemen, omdat ze naar volgende week zijn verschoven," zegt Harris en hij voegt eraan toe dat de prijs van witte uien op dit moment sterker is.

Rode uien: Op de markt voor rode uien is er momenteel precies genoeg aanbod en de markt is stabiel. "Het is een goede markt voor rode uien," voegt Harris toe.

Regionale updates
Wat regio's betreft: terwijl New Mexico grotendeels klaar is met de oogst en er nog een beetje over is, heeft Californië ook nog wat uien, voornamelijk geel met een beetje rood en bijna geen witte. Washington heeft een mix van alle drie de kleuren plus zoete uien, terwijl Idaho en Oost-Oregon zijn begonnen met voornamelijk gele uien en een handvol witte en rode uien. "Ze zijn deze week eigenlijk net begonnen met de oogst. Over het algemeen hadden Idaho en Washington allebei een heel goed teeltjaar, dus de kwaliteit van uien in alle noordwestelijke regio's zal dit jaar zeker goed zijn," zegt Harris.

Tegelijkertijd is Canada ook begonnen met de oogst, terwijl Michigan, Colorado en New York eind augustus van start zullen gaan.

Wat de vraag betreft, is het op dit moment aan de trage kant. "Eind augustus en begin september is het altijd een beetje rustig in de sector. Er komt echter een feestdag aan, dus dan is er meestal wat meer vraag," zegt Harris.

Wat de vooruitzichten op de langere termijn betreft, zegt Harris dat er tot eind 2023 een ruim aanbod van gele uien zal zijn, terwijl het aanbod van rode en witte uien uiteindelijk stabiel zal blijven.

Voor meer informatie:
John Harris
Paradigm Fresh
+1 (970) 775.2049
John@paradigmfresh.com
www.paradigmfresh.com

Publicatiedatum: