Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lancering internationale campus over precisielandbouw

Tijdens de PrecisionDays in het Noord-Brabantse Reusel werd de VDBORNE Campus officieel gelanceerd: een internationale campus waar boeren, technische bedrijven, overheden en ketenpartners samenwerken om richting te geven aan de (precisie)landbouw van de toekomst. De campus is een initiatief van Jacob van den Borne om toekomstige generaties in staat te stellen te (blijven) boeren door de adoptie en kennisontwikkeling rondom precisielandbouw te versnellen. De VDBORNE Campus is dé ontmoetingsplek voor precisielandbouw waar partijen elkaar ontmoeten, kennis delen en samenwerken aan innovatie en toepassing van precisielandbouw.

Precisielandbouw geeft agrarische sector broodnodige perspectief
De agrarische sector staat onder grote druk. Dit wordt onder meer veroorzaakt door veranderende wetgeving en steeds strikter wordende milieueisen. Het wordt steeds complexer om goed, veilig voedsel te produceren tegen een betaalbare prijs en met een minimale impact op de omgeving. Precisielandbouw is de oplossing voor een toekomstbestendige agrarische sector. Het is een manier van boeren waarbij data en technologische oplossingen worden gebruikt om datagedreven beslissingen te nemen over het toepassen van de juiste teeltmaatregel op de juiste plek op het juiste moment. Slimme, technische oplossingen binnen de precisielandbouw, zoals bijvoorbeeld sensoren, robots drones en robots, maken ons voedselsysteem efficiënter, effectiever én duurzamer.

VDBORNE Campus streeft versnelt de adoptie van precisielandbouw
Hoewel precisielandbouw grote kansen biedt, komt dit nog onvoldoende van de grond. Zo ontbreekt het boeren vaak aan kennis en ervaring en ontbreekt het startups precisielandbouw aan ontwikkelfaciliteiten. Daarom lanceert akkerbouwer Jacob van den Borne de VDBORNE Campus. "Met deze campus willen wij de sector echt verder helpen en agrariërs ondersteunen om precisielandbouw versneld toe te passen op hun eigen bedrijf”, zo stelt Jacob. “We geven de sector perspectief en helpen boeren om future-proof te (blijven) boeren."

De Brabantse gedeputeerde Elies Lemkes-Straver (Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart) onderschrijft deze ambitie: "Het gebruik van data is een belangrijke sleutel voor de agrarische sector om de bedrijfsvoering te verduurzamen, maar ook om te laten zien wat de herkomst van een product is en hoe het is geproduceerd. Ook de toekomst voor de agrarische sector is digitaal. De provincie wil daarom alle boeren helpen om digitaal sterk te staan in de keten. In Noord-Brabant hebben we met een sterke agrarische sector en toptechnologie van wereldformaat alles in huis voor die digitale agrarische toekomst. In de VDBORNE Campus wordt dit alles samen gebracht. We zijn dan ook trots dat de campus zich hier ontwikkelt, in verbinding staat met andere Brabantse proeftuinen en voortbouwt op de kennis, ervaring en het ondernemerschap van Jacob van den Borne."

Kennis, samenwerking en innovatie vormen speerpunten
De campus, gevestigd in Reusel; het hart van de Euregionale akkerbouw, vormt een internationale community met een fysiek clubhuis waar boeren, techniekbedrijven, toeleveranciers, overheden en kennisinstellingen elkaar ontmoeten, kennis ontwikkelen en samenwerken aan kennisontwikkeling, innovatie en toepassing van precisielandbouw. De campus herbergt hiervoor onder meer kantoor- en vergaderfaciliteiten, onderzoeksruimtes en proefvelden en organiseert trainingen en opleidingen waar boeren en beleidsmakers alles kunnen leren over precisielandbouw.

Voor meer informatie:
Van den Borne Aardappelen
+31 497 64 18 78
info@vandenborneaardappelen.com
www.vandenborneaardappelen.com

Publicatiedatum: