'Vitaal vooruit met groenten en fruit' is het thema van de 7e editie van het GroenteCongres dat wordt gehouden op 5 oktober a.s. in Naturalis in Leiden. De dag start met een keynote van corporate antropoloog Jitske Kramer. Veerle Vrindts, directeur van ProVeg beantwoordt de vraag waarom we plantaardig moeten eten en Coosje Dijkstra, assistent professor bij het AMC, laat zien dat de voedselomgeving echt anders kan. Dolf Jansen is dagvoorzitter.
Het is tijd voor verandering, maar hoe je dat dan precies? Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze brengt haar kennis en ervaringen mee naar Naturalis om u te inspireren. Het is haar ambitie om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken).
Het tweede deel van het programma is gericht op goede voorbeelden:
· Goede zorg proef je: de zorg is om en wat kunnen we er van leren?
· De plantaardige bedrijfscateraar
· De gezonde basisschool
· De voedselapotheek
· De rol van retail
Tijdens een gezonde lunch is er volop gelegenheid om van gedachten te wisselen met bekenden uit uw netwerk of uw netwerk te vergroten. Tevens kunt u de pitch aanhoren van een aantal best practices, die meedingen naar de 'Best Practice Award 2023'.
Na de lunchbreak gaan Janine Luten - algemeen directeur GroentenFruit Huis, Menrike Menkveld - Alliantie voeding in de zorg, Rob Baan - producent van microgroenten en Leon Meijer - wethouder in de gemeente Ede, met elkaar in debat. Centrale vraag die wordt gesteld is: wat is er nodig om verdere coalities te smeden en te versnellen?
Aanmelden kan via deze link. Deelname kost € 100,- per persoon.
Best Practice Award
Het is nog steeds mogelijk om mee te dingen naar de Best Practice Award 2023. Dus mocht u een mooi product of concept ontwikkeld hebben, dan kunt u zich via dit formulier inschrijven om kans te maken op deze award.