Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: Asia Fruit Logistica 2023

Asia Fruit Logistica vond voor het eerst sinds 2019 weer plaats in Hongkong. Het werd door veel exposanten en aanwezigen als een succes beschouwd, ondanks het feit dat de beurs een dag eerder sloot vanwege hevige regenval en overstromingen in de stad.


Arie Havelaar (Sawari Fresh), Pol Roussel (Roussel Onions) en Naresh Pillay van Cambridge Onions

Klik hier voor de fotoreportage.

Meer dan 700 exposanten uit 42 landen en regio's toonden hun aanbod. Er waren meer dan 200 Chinese bedrijven en meer dan honderd uit andere Aziatische landen. De organisatoren en deelnemers waren blij om zoveel Chinese bedrijven terug te zien op de beurs na een kleinere aanwezigheid vorig jaar in Bangkok. De beurs trok veel belangstelling van bezoekers uit de hele Aziatische regio.

Exposanten van over de hele wereld zeiden dat ze blij waren met de belangstelling van retail- en groothandelsinkopers, die tijdens de beurs veel bijeenkomsten hadden. Producenten en exporteurs uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika en Zuid-Amerika gebruikten de tijd in het Verre Oosten om ook een bezoek te brengen aan andere Aziatische landen, voor of na de beurs.


Het team van Aartsen. Afgelopen week vertelden ze op deze site over hun strategie in Aziƫ.

Klik hier voor de fotoreportage.

Sommige importeurs uit Hong Kong regelden korte winkelbezoeken voor Vietnamese exporteurs om te zien welk fruit er beschikbaar is op de lokale markt. Er was volop fruit beschikbaar om te proeven bij veel stands, waaronder een brede selectie druiven, blauwe bessen, steenfruit en exoten, die de Aziatische bezoekers graag proefden en fotografeerden.


Dennis de Wit en Gert Kogeler van Eosta

Braziliƫ had een kleiner landenpaviljoen, maar ze zeiden dat dit het activiteitenniveau in het oosten weerspiegelt, dat ze hopen te kunnen laten groeien. De Chileense en Peruaanse landenpaviljoens waren twee dagen lang druk bezocht door Aziatische kopers die er zaken rondom kersen, blauwe bessen en druiven bespraken. Amerikaanse en Canadese exposanten waren ook blij met de opkomst en de belangstelling en de kans om te laten zien welke groenten en fruit en oplossingen ze de Aziatische markten kunnen bieden.


Rose Luwei en Lennart Ras van TOP The Onion Group

De algemene feedback was dat de beurs in Hong Kong echt terug is en dat de meeste zaken gelukkig in de eerste twee dagen werden afgerond.

Klik hier voor de fotoreportage.

Publicatiedatum: