Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientelers uit Nashik gaan protesteren als overheid de 40% exportbelasting niet laat vallen

Uientelers uit Nashik dreigen met protesten als de overheid de 40% exportbelasting op uien niet laat vallen De telers willen ook niet dat Nafed en NCCF hun buffervoorraad uien ergens in het land verkopen totdat de gemiddelde groothandelsprijzen voor uien de markering van Rs 6.000 (€ 66) per 100 kg bereiken.

Bharat Dighole, voorzitter van de Maharashtra State Onion Growers Association, merkte op dat de federale overheid zware exportbelasting heeft opgelegd op uien op een moment dat de gemiddelde groothandelsprijzen onder de Rs 2.100 (€ 23,10) per 100 kg liggen op de APMC-markten in het Nashik-district.

Handelaren zijn sinds afgelopen woensdag in staking en hebben alle veilingen gesloten. Dit heeft naar schatting invloed op de uienveilingen ter waarde van Rs 1,25 miljoen (€13.750). Bovendien zijn handelaren gestopt met het verzenden van uien vanaf maandag. Staatsmarketingminister Abdul Sattar heeft voor dinsdag een vergadering met handelaren belegd om hun zorgen te bespreken.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: