Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SMK viert 5de verjaardag On the way to PlanetProof

Deze week is het de On the way to PlanetProof Week en van 2 t/m 8 oktober werkt SMK (Stichting Milieukeur) samen met supermarkten, merkfabrikanten en andere ketenpartijen om aandacht te vragen voor duurzamere producten met het Topkeurmerk. Inmiddels bestaat On the way to PlanetProof vijf jaar en is het als keurmerk marktleider in de Nederlandse supermarkt met aardappelen, groenten en fruit en zuivel. Meer dan drieduizend boeren en telers produceren volgens de bovenwettelijke eisen van On the way to PlanetProof.

On the way to PlanetProof Week
Supermarkten, keurmerkhouders, merkfabrikanten en andere ketenpartijen zetten met support van SMK deze week tal van acties in om de consument bewust te maken van de duurzamere keuze in de supermarkt. Ellen Brussee, communicatiemanager bij SMK: “Elk jaar zien we een groei in de betrokkenheid van diverse partijen vanuit alle sectoren bij het keurmerk. Het geeft een goed gevoel om hier met elkaar aandacht aan te geven, want impact maken doe je samen. De consument kan het verschil maken door bewust te kiezen voor duurzamere producten in de supermarkt”.

Het keurmerk krijgt onder meer aandacht op televisie, radio, in folders en magazines, nieuwsbrieven en social media. Ook zijn er in verschillende supermarkten acties georganiseerd, zoals het winnen van een On the way to PlanetProof fiets. Gedurende de week wordt er dagelijks een duurzaamheidsthema uitgelicht om de kennis over de totaalaanpak van het keurmerk te vergroten.

Impact met een totaalaanpak
On the way to PlanetProof is na vijf jaar bestaan uitgegroeid tot het grootste keurmerk voor duurzamere voedings- en sierteeltproducten. Er zijn inmiddels meer dan 3000 gecertificeerde telers en boeren in zes verschillende sectoren, zowel nationaal als internationaal. Het keurmerk is te vinden in elke Nederlandse supermarkt op de producten zoals aardappelen, groente, fruit, eieren, zuivel en bloemen, planten en bomen. Het staat voor de integrale verduurzaming op de aspecten natuur, klimaat en dier. On the way to PlanetProof streeft naar een landbouw in balans met de draagkracht van onze planeet, met zoveel mogelijk gesloten kringloop van grondstoffen en gewaardeerd door de maatschappij en in de markt.

Onafhankelijk
On the way to PlanetProof is ontwikkeld en wordt beheerd door SMK (Stichting Milieukeur). SMK is een onafhankelijke, kundige en betrouwbare partner in duurzaamheid zonder winstoogmerk. Een unieke eigenschap van SMK is dat alle betrokken stakeholders in goed overleg met elkaar besluiten over verduurzaming en aanscherping van eisen. SMK staat ten dienste van de gehele sector of keten en heeft enkel tot doel om verduurzaming te bevorderen op een wijze waarop de markt er economisch belang bij heeft.

Topkeurmerk: transparant, betrouwbaar en ambitieus
De voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal nam alle bedrijfslogo’s en keurmerken voor voeding onder de loep. Deze zijn beoordeeld op basis van transparantie, betrouwbaarheid en ambitie. On the way to PlanetProof is één van de 12 door Milieu Centraal benoemde Topkeurmerken.

Voor meer informatie:
SMK, On the way to PlanetProof
Tel.: 070 3 586 300
Bezuidenhoutseweg 105
2594 AC, Den Haag
www.milieukeur.nl

Publicatiedatum: