Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Raymond Langeveld - Axians

"Voorkom stilstand in je productie en in de hele keten"

"Je kent het vast wel: je bent onderweg naar een belangrijke afspraak en je rijdt op de snelweg. Je hebt een muziekje opgezet en bent goed op weg. Maar opeens rijdt er een slak voor je. De auto beweegt met zo’n tempo over de A-zoveel dat je rempedaal flink onder druk komt te staan. Je probeert erlangs te manoeuvreren, maar je merkt dat de auto achter je ook trager begint te rijden. Voor je het weet, rijdt het hele stuk snelweg, waar je net nog fluitend overheen scheurde slechts 10 kilometer per uur. En enkele tellen later kun je bij wijze van spreken een tuinstoel uitklappen op het asfalt", aldus Raymond Langeveld van Axians Business Solutions in deze blog.

"Vertragingen leveren in de praktijk vooral veel frustratie op. Het is belangrijk om mogelijke vertragingen in een vroeg stadium op te sporen. Zo los je ze op voordat het te laat is. Efficiëntie en flexibiliteit in je processen is daarin leidend. In dit blog laten we je zien hoe je vertraging kunt voorkomen in je productie en in de hele keten!

Voorkom stilstand
Het vermijden van stilstand in de productie is van cruciaal belang. Je wilt niet dat je uitzendkrachten en medewerkers op een gegeven moment met de armen over elkaar staan omdat bijvoorbeeld een bepaald label op is. Om de productie soepel te laten verlopen, moet je voldoende verbruiksmateriaal zoals kartonnen bakjes, pallets, verpakkingsmateriaal, folie, labels, enz. beschikbaar hebben. Daarom is het essentieel om tijdig bij te bestellen, aangezien bepaalde producten een levertijd van enkele weken kunnen hebben. Wanneer je moet bijbestellen weet je alleen als je data up-to-date is én accuraat. Met behulp van een adequaat ERP systeem kun je beter sturen op je voorraden, materiaalplanning en je capaciteitsplanning.

Snel kunnen reageren op klanten
Bovendien werkt een ERP systeem realtime, wat betekent dat je direct de actuele voorraad kunt zien en geen orders misloopt doordat je niet snel genoeg kunt reageren. Sommige bedrijven sturen nu namelijk nog steeds elke ochtend iemand naar de opslagplaats om alle kisten te tellen. Stel bijvoorbeeld dat je om 9 uur een telefoontje krijgt van iemand die wil weten hoeveel voorraad je hebt, maar je kunt nog niet reageren omdat je nog niet over de juiste informatie beschikt. In dat geval kan de klant besluiten om elders de producten te kopen, wat resulteert in het verlies van een order. Dit soort papieren handelingen als het tellen van je voorraad, kun je daarom beter volledig automatiseren.

Arbeid beter voorspellen
Door de dynamiek van vraag en aanbod in de AGF is het juist voorspellen van arbeidskrachten cruciaal. Je moet kunnen voorspellen wanneer en hoeveel mensen je aan boord moet hebben om alle orders tijdig af te kunnen ronden. Als de vraag in één keer toe neemt van producten, heb je opeens veel meer arbeidskrachten nodig om de orders af te maken. In dat geval moet je tijdelijk uitzendkrachten inschakelen. En door de krapte op de arbeidsmarkt is de zoektocht naar tijdelijke krachten, ondanks een uitzendbureau, niet altijd succesvol. En daarom helpt het om een systeem te hebben wat goede prognoses kan maken. In een goed software systeem kunnen processen en handelingen uit handen worden genomen en op basis van de historische data kunnen prognoses worden gemaakt. Hoe eerder je duidelijk hebt hoeveel productie er gedraaid moet worden, hoe meer tijd er is om voldoende arbeidskrachten bij elkaar te sprokkelen. Hierdoor werk je veel efficiënter.

Sneller inwerken van personeel
De meeste uitzendkrachten hebben vaak niet veel tijd om in te leren. Daarnaast speelt de taalbarrière en het kennisniveau ook een rol. Het is daarom belangrijk dat de systemen die ze gebruiken op een tablet of op de computer zodanig ingericht zijn dat ze er intuïtief mee kunnen werken en het snel onder de knie kunnen krijgen.

Ons ERP systeem ‘I-Fresh’ is zo’n ERP systeem waarmee je intuïtief werkt. Met I-Fresh is je data altijd up-to-date én accuraat. Zo kun je beter sturen op je voorraden, materiaalplanning en je capaciteitsplanning. Daarnaast werkt het systeem realtime, wat betekent dat je direct de actuele voorraad kunt zien en geen orders misloopt doordat je niet snel genoeg kunt reageren op klanten. Je kunt direct reageren omdat papieren handelingen als het tellen van je voorraad volledig overgenomen worden door de automatisering van het ERP systeem. Met I-Fresh worden processen en handelingen uit handen genomen en het maakt prognoses op basis van de historische data. Zo heb je eerder in kaart hoeveel productie er gedraaid moet worden, en heb je meer tijd om voldoende arbeidskrachten aan te nemen. Met de app van I-Fresh gebruiken gaan uitzendkrachten snel aan de slag, en speelt de taalbarrière en het kennisniveau geen rol."

Voor meer informatie:
Axians
Tel.: +31 (0)6 55 15 06 15
raymond.langeveld@axians.com
https://www.axians.nl/oplossing/i-fresh/i-fresh/

Publicatiedatum: