Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werkgroep importeurs, koelhuizen en logistiek dienstverleners strijdt voor wereldstatus haven Rotterdam

Een grote groep bedrijven uit de AGF-sector (importeurs, koelhuizen en logistiek dienstverleners) is, gelet op grote douane-, veterinaire- en logistieke uitdagingen in Rotterdam, een nieuw initiatief gestart.

"Er gebeurt heel veel in de haven van Rotterdam, maar er gebeurt ook heel veel niet of op de verkeerde manier. Wij, de leden van de werkgroep maar ook de hele sector, hebben hier dagelijks mee te maken. Dat moet echt anders", aldus de werkgroep. "We verliezen als BV Nederland business aan onze grote concurrenten die allemaal niet in Nederland zitten. Dat kan wat ons betreft de bedoeling nooit zijn."

"Ook zijn er stappen te maken in de IT en het beheer van data. Of wat te denken van de mogelijkheden van een Fast Lane voor reefers. Daarom willen wij als sector onze speerpunten, onze aanbevelingen en verbeterpunten graag aan alle stakeholders in deze supply chain voorleggen. Gewoon eens een keer goed uitleggen wat er speelt en zien waar wij kunnen helpen."

De werkgroep organiseert een bijeenkomst op donderdag 26 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur aan Honderdland 70, 2676 LS Maasdijk. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar werkgroephaven@gmail.com

De werkgroep geeft aan alle stakeholders uit te nodigen: Het Havenbedrijf, de Douane, de NvWA,, Portbase, Rederijen, Terminals, Gemeentebestuur Rotterdam, “de Landelijke Politiek”, onze vertegenwoordigers in Brussel, GroentenFruit Huis en vanzelfsprekend de bedrijven in de sector die het betreft.

"Er zijn te veel onderwerpen die beter zouden kunnen. Laten we er met elkaar voor zorgen dat Rotterdam haar importantie als gateway naar Europa nooit zal verliezen."

Namens de werkgroep:
Anton Filippo
Logistic Business Partners Rotterdam B.V.
Honderdland 50
2676 LS Maasdijk
Tel.:+31 (0)174 530550
werkgroephaven@gmail.com

Publicatiedatum: