Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet van HZPC nam in boekjaar 2022/2023 met 20% toe

Voor boekjaar 2022/2023 meldt aardappelveredelaar Royal HZPC Group een flinke groei in omzet. Gerard Backx, CEO Royal HZPC Group B.V., onderstreept dat de belangrijke groei in volume, vooral in Azië en Amerika plaatsvindt.

Donderdag 5 oktober 2023 heeft de Raad van Commissarissen van Royal HZPC Group B.V. de jaarrekening over het boekjaar 2022/2023 besproken. Op dinsdag 17 oktober 2023 heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de jaarrekening behandeld en deze ook vastgesteld.

Indrukwekkende groei
De omzet van de aardappelveredelaar is € 420 miljoen, tegenover
€ 350 miljoen het jaar ervoor. In 2021/2022 verkocht Royal HZPC Group B.V. direct of via licentienemers bijna 900.000 ton pootaardappelen, dit is in 2022/2023 gestegen naar 944.000 ton. De toename van de omzet is sterk gedreven door hogere verkoopprijzen als gevolg van hogere transportkosten. Royal HZPC Group B.V. verkoopt veel pootaardappelen geleverd in het land van bestemming. De groei in tonnages vindt vooral plaats buiten Europa. Met licentieteelt worden grote stappen gezet in Azië en Amerika.

Stabiel resultaat
Het resultaat kwam in 2022/2023 uit op € 7,1 miljoen euro, vergelijkbaar met het resultaat van € 7 miljoen in 2020/2021. Het resultaat van beide jaren is exclusief de kosten van het Connecting Growers programma. Royal HZPC Group B.V. heeft over het boekjaar voor het programma voor € 1,1 miljoen in totaal 16.311 certificaten gekocht. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders kon het dividend wederom vaststellen op € 6 per certificaat.

De aardappelveredelaar zet in op efficiëntere interne processen en investeert in haar onderzoeksactiviteiten. Gerard Backx benadrukt het belang van deze activiteiten: “Middels investeringen in nieuwe bedrijfssystemen en het herzien van bedrijfsprocessen, streven we ernaar om de efficiëntie van Royal HZPC Group te verhogen. Door te investeren in onderzoek kunnen we nieuwe aardappelrassen ontwikkelen die bijdragen aan een duurzame en leefbare toekomst. De komende jaren introduceren we veel nieuwe robuuste rassen met belangrijke resistenties. Deze rassen kunnen met veel minder chemicaliën en water toe en zorgen voor een goede opbrengst, zelfs onder uitdagende omstandigheden."

Het volledige jaarverslag is vanaf 19 oktober hier te lezen

Voor meer informatie:
HZPC Holding
+31 (513) 48 98 88
[email protected]
www.hzpc.com

Publicatiedatum: