Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Westhoeve, Westhoeve Potatoes:

"Geen grote uitschieters in aardappelexport, prijs ten opzichte van begin seizoen flink gedaald"

Tholen - Startte het aardappelexportseizoen nog met hoge prijzen, inmiddels zijn die zo goed als gehalveerd. "Ten opzichte van het begin van het seizoen is het prijsniveau flink gedaald, inmiddels is het prijsniveau wel wat stabieler en gaat het niveau zachtjes naar beneden. We gingen het seizoen nog van start bovenin de 50 cent, maar inmiddels ligt de baalprijs rond de 26 cent", vertelt William Westhoeve van Westhoeve Potatoes uit Ouddorp, dat zich volledig richt op de aardappelexport.

"Het verloopt allemaal heel normaal, zonder grote uitschieters. Alle bestemmingen doen een beetje mee. Wij exporteren momenteel vooral naar Caribisch gebied, bestemmingen als Guyana, Trinidad, CuraƧao en Suriname doen hun bestellingen. Senegal doet nog mee en er gaat nog wat naar Mali, Congo en Burkina Faso, maar dat zijn allemaal maar 'beetjes-bestemmingen'. De grote orders blijven nog uit. Ik verwacht dat het seizoen zo een beetje door zal hobbelen. Mogelijk dat het wat aantrekt, maar ik zie niet in dat we over een paar weken dubbele volumes draaien."

"Ook kwalitatief is het maar gewoontjes. Bij de start van het seizoen hadden we veel vellende partijen, maar nu het wat kouder is, hebben we dat weer achter de rug. Ook zit er weleens een rotje links en rechts. Het is ook niet bar slecht, maar allemaal maar heel normaaltjes", besluit William.

Voor meer informatie:
William Westhoeve
Westhoeve Potatoes
Hofdijksweg 42
3253 KB Ouddorp
+31 (0)187 68 31 37
[email protected]
www.westhoevepotatoes.nl