Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LTO en Normec Foodcare gaan samenwerking aan

"Analyses en inzichten voor gezond en lekker voedsel"

In de agrarische wereld worden waterkwaliteit, grondconditie en voeding steeds belangrijker. Dit zijn cruciale elementen voor maximale opbrengsten, gezonde gewassen en vee, naleving van wettelijke voorschriften en milieuvriendelijke landbouwactiviteiten. Water-, grondonderzoek en feedanalyse bieden de nodige gegevens en inzichten om deze doelstellingen te bereiken. Daarom is LTO Ledenvoordeel een nieuwe samenwerking aangegaan met Normec Foodcare, een specialist in agrarische analyses. Deze strategische alliantie biedt onze leden de kans om toegang te krijgen tot analyses om opbrengsten te optimaliseren.

‘Dankzij de samenwerking met LTO Ledenvoordeel kunnen wij onze diensten nog beter onder de aandacht brengen onder een brede groep veehouders, akkerbouwers, loonwerkers en andere agrarische bedrijven’, aldus Mario Willems, Commercieel Manager Agro Normec Foodcare. ‘Door onze jarenlange ervaring en kennis, gecombineerd met een aantrekkelijk aanbod bij LTO Ledenvoordeel ontzorgen en ondersteunen we de agrarische sector. Daarmee kunnen de agrarische bedrijven zich richten op de essentiële bijdrage die ze leveren in het produceren van gezond en lekker voedsel.’

LTO Ledenvoordeel gelooft in deze missie ‘van boer naar bord’ en kiest daarom voor samenwerking met Normec Foodcare. Bas Gregoor, manager LTO Ledenvoordeel: ‘Deze samenwerking onderstreept ons voortdurende streven om onze leden te voorzien van de beste ondersteuning en kansen in de agrarische wereld. Samen willen we agrariërs helpen hun agrarische doelen te bereiken met hoogwaardige analyses en expertise.’

Daarom bieden wij onze leden de volgende analyses aan:

In de glastuinbouw is de kwaliteit van CV-water en WKK installaties cruciaal om schade aan systemen te voorkomen. Periodieke watermonsters, advies en benodigde toevoegmiddelen handhaven de waterkwaliteit.

Grondonderzoeken helpen agrariërs om gewassen te selecteren en bemestingsactiviteiten te optimaliseren. Belangrijke parameters zoals pH, organische stof, fosfaat, kali en magnesium worden bepaald. Correcte bemonstering is de basis van goed grondonderzoek, en dit kan zowel door een monsternemer worden uitgevoerd als door de agrariër zelf.

Chemische en microbiologische analyses bieden inzicht in diervoeders. Enkelvoudige voeders en samengestelde voeders worden onderzocht op toxines, inhoudsstoffen, voederwaarde en microbiologie.

In de opkomende praktijk van voederfermentatie helpt Normec Foodcare bij het monitoren en aanpassen van het proces, met analyses op melkzuur, azijnzuur, alcoholen en bacteriologisch onderzoek.

Bron: LTO Ledenvoordeel

Publicatiedatum: