Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Genomineerde AGF-innovaties voor Gezonde Innovatie Award bekend

Om gezond(er) leven en eten aan te moedigen worden jaarlijks de Gezonde Innovatie Awards uitgereikt aan producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Op dit moment is het mogelijk om een stem uit te brengen op de genomineerden. Dinsdag 21 november 2023 reiken FoodPersonality, Supermarkt.team en Foodlog de publieks-, jury- en professionalsprijzen uit op de Free From Function Expo in de RAI Amsterdam.

Op het gebied van AGF zijn er zowel initiatieven om meer groenten te eten, losse producten in innovatieve verpakkingen en bewerkte producten met groenten en/of fruit als belangrijkste ingrediënt.

AH 80% groentesappen. "Onze 80% groentesappen worden iedere ochtend koudgeperst. Door alleen 100% verse groenten en fruit te gebruiken en het sap nooit te verhitten, blijven vitaminen en mineralen optimaal behouden"

Fast Fruit: diepvries smoothies. "4 unieke smoothie mixen - alleen nog je favoriete vloeistof toevoegen: Banaan, acapuree, blauwe bes; Framboos, blauwe bes, banaan, druif; Banaan mango, ananas; Mandarijn banaan, spinazie, boerenkool, gember.

Servero Fruitmoesjes gemaakt van een combinatie van appel, aardbei en framboos. "Fruitmoesjes bevatten 100% fruit en 0% toevoegingen. Ideaal als tussendoortje en dessert door de portieverpakkingen."

Brainboosters van Bel'Orta. "Snoeptomaatjes in opvallende verpakking die verwijst naar gezonde snack."

Groenteboxjes programma, Aldi Nederland in samenwerking met JOGG en JOGG Limburg. "Het is een interventie om groenteconsumptie onder jonge kinderen te stimuleren. Gedurende 3 maanden wordt dagelijks groente aangeboden op het kinderdagverblijf en kinderen worden beloond voor het eten ervan."


Jumbo Vegan Aubergine Shoarma. "Een 100% plantaardige sousvide gegaarde, kant&klare shoarma, gemaakt van aubergines met een schrammetje van Nederlandse telers. Voor wie geen vlees en duurzaam wil eten en snel een broodje shoarma wil klaarmaken."

AppelSintjes van Bel'Orta. "Appels in verpakking met Sinterklaasthema"

Searoop van JB Diesch. "Searoop is een biologische Zeeuwse limonadesiroop op basis van versgeperst appelsap, botanische kruiden en kruiden uit de duinen. Het is low in sugar, vegan en kan gebruikt worden als basis voor verschillende toepassingen."

Iglo Veggie. "Iglo Veggie maakt vegetarisch eten nog makkelijker, lekkerder en toegankelijker. Met vijf smaken zonder vleesvervangers en minimaal 250g groenten. Voor een doelgroep die nog weinig verantwoorde keuze binnen kant-en-klaar had."

Faiafood. "Faiafood is een initiatief van vier bedrijven die actief zijn in de teelt en de verwerking van uien, gember en knoflook. Elk gerecht smaakt beter met de smaakmakers van Faiafood. Een gezonde toevoeging voor elk gerecht."

BroccoCress van Koppert Cress. "BroccoCress smaak, gemak en gezondheid verleiden tot een gezond voedingspatroon. Veilig gekweekt en natuurlijk rijk aan voedingsstoffen, biedt een intense smaak en gezondheidsvoordelen in veelzijdige gerechten."

BioToday Ginger Premium Drink smaakvariaties van De Smaakspecialist. "Boost je immuunsysteem met BioToday Ginger. Dit premium drankje op basis van gember is een bron van antioxidanten en bestaat uit versgeperst gembersap. Het drankje is vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen."

Susie Fruit ijsjes - om thuis in te vriezen. "Echt fruitijs zonder geheimen. Susie maakt ze: lekkere ijsjes boordevol fruit. Want puur fruit, da's een smaakbom op zich! Dus geen toegevoegde suiker en geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen."

Gezonde Smikkelweken Scholenpakket van Spoony. "Met het lespakket Gezonde Smikkelweken doet dit succesvolle groente-inspiratie-programma dit jaar zijn intrede op basisscholen. 20.000 kinderen gingen 3 weken aan de slag met groenten, op school én thuis."

Healty Fridge. "Wij maken een verse salade net zo makkelijk bereikbaar als een candy bar! De Healthy Fridge is eenvoudig in gebruik en razend slim. De werknemer of reiziger heeft 24/7 toegang tot ultra vers assortiment van restaurantkwaliteit."

Kassafruit van Dirk van den Broek. "Sinds januari 2023 biedt Dirk in alle winkels permanent gezonde tussendoortjes aan bij de kassa. Hiermee hopen we onze klanten te stimuleren om vaker te kiezen voor een gezond tussendoortje."

Nationaal Schoolontbijt. "Met het Nationaal Schoolontbijt willen we kinderen op een leuke speelse manier leren én ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezonde te ontbijten. Onze droom: Een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind."

BOON bonen in pak. "Met Boon bonen in pak maken we peulvruchten en het stoffige conserven schap in elke supermarkt weer aantrekkelijk voor Gen Z. BOON zit vol eiwitten, vezels en gezonde voedingsstoffen. Naast voedzaam, zijn bonen ook duurzaam."

WholeFIber. "WholeFiber is 100% puur natuur groente. Gedroogde wortel in knapperige/crunchy vorm. Bevat 85% prebiotische vezel. 2-3 eetlepers per dag toevoegen aan het dieet zorgt voor 10-12 gram extra vezel."

Geef je maaltijd kleur. "Albert Heijn start een campagne om klanten te inspireren gedurende de hele dag - bij ontbijt, lunch, avondeten én tussendoor - meer groente en fruit te eten. Dit past bij een gezonder en gevarieerder eetpatroon." Ook de initiatieven Geef je bord een gezonde draai, en Beter eten De Podcast zijn genomineerd.

Joycies, Mibyte repen en meetinsturmentaria. "MiFood heeft met U'M haar producten 3 jaar getest op preventieve werking tegen 3 welvaartsziekte. Resultaat de groente en fruitmixen van MiFood verhogen evidence based de weerstand tegen deze ziekten."

Fast Fruit Mono producten diepvries fruit. "Spannende en unieke vriesvers fruitvarianten bestaande uit avocadoschijfjes, bananenschijfjes, acaibessen en blauwe bessen."

Chocolate Brownie. "Deze veggie Chocolate Brownie van Grunten zit boordevol groenten, maar smaakt puur als een brownie met chocolade. Ideaal als lekkere 'veggiebreak'. De perfecte snack voor iedereen die een gezonde keus wil maken." Ook in de smaak Bananenbrood.

Dole Fruit&Cream appel-kaneel of perzik-vanille. "De lekkere feel-good snack met zongerijpte stukjes fruit in combinatie met een zachte plantaardige room. Met alleen natuurlijke suikers en volledig vegan."

Biologisch gevriesdroogd groentepoeder. "Veel kinderen krijgen enkel bij het avondeten groenten aangeboden. Een eenvoudige oplossing om tijdens de dag extra groenten te geven door gevriesdroogdegroentepoeder te verwerken in baksels en maaltijden."

Fast Fruit Mixen. "3 bijzondere mixen: Mix met yoghurtdrops, kersen en granaatappelpitjes, Mix met mango, papaja en roze pitaja, kortom exotische fruitsoorten, Mix bestaande uit de altijd geliefde aardbei en banaan."

Health Food Wall. "Met ons 100% plantaardig assortiment, verkocht middels Intelligent Fridges, maken we verse producten met groenten in de hoofdrol snel en makkelijk beschikbaar binnen ziekenhuizen, scholen, kantoren en openbare locaties in Nederland."


Mister Kitchten's Veggie Spread & Dip. "Niets lekkerder dan groentespread op je brood of wrap, maar wij vonden het huidige aanbod saai, ongezond en smakeloos. Dat kan veel beter en lekkerder met een basis van peulvruchten en soya-yoghurt."

Bonduelle Groente Rondo's. "Bonduelle Groente Rondo's is een lekkere combinatie van groenten in een vrolijke ronde vorm. Zo geef jij een nieuwe draai aan de groenten op je bord."

Easy Veggie Tonight Dahl. "Easy Veggie Tonight Dahl is een mild romige maaltijdsaus naar Indiaas recept. Boordevol groenten, eiwitten en vezels, maar liefst 413 gram groenten & peulvruchten per pot en geen suikers toegevoegd." Ook in de smaak Ras El Hanout.

Goede zorg proef je. "GZPJ is een project van Alliantie Voeding in de Zorg en stimuleert ziekenhuizen en zorginstellingen in de realisatie naar een gezond en duurzaam voedingsaanbod. Inmiddels zijn al 85 zorgorganisaties aangesloten."

AH Groentesalade. "De makkelijkste en lekkerste manier om aan je dagelijkse behoefte van 250 gram groente te komen. Ideaal als lunch of side salad."

Fit Meals. "Enige gecertificeerd geproduceerde gezonde en vriesverse (sport)maaltijden in de retail verkrijgbaar. Binnen zes maanden na lancering gelist bij zeven retailers, waaronder AH en PLUS."

Eten is weten. "Zoveel mogelijk jong en oud duidelijk maken op een eenvoudige begrijpelijke manier: een markt en/of supermarkt expeditie mbv een voedingsdeskundige. Daarna nog advies om alles zo gezond mogelijk thuis klaar te maken.


Seamore Seaweed Chips. "Seamore Seaweed Chips is gemaakt van duurzaam geoogst zeewier, rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan. Door de knapperige structuur, verantwoorde samenstelling en de 'eet-de-hele-zak-smaak', wil je nooit meer anders."

Klik hier om je stem uit te brengen.

Bron: Gezonde innovatie awards