Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NAO organiseert de Aardappelverkiezing

De Nederlandse Aardappel Organisatie wil een verbindende tegenhanger van de Tweede Kamerverkiezingen organiseren. Tijdens de Aardappelverkiezing gaat Nederland op zoek naar het favoriete aardappelgerecht. De voorverkiezingen leverden al drie kanshebbers op: stamppot, ovenschotel en friet. Op 15 november opent in de Posthoornkerk in Amsterdam het proef- en stemlokaal. Bezoekers kunnen daar drie interpretaties van de drie kanshebbende gerechten van chef Samuel Levie proeven en ter plekke hun stem uitbrengen.

Campagne in volle gang
"Nederland houdt van aardappelen, maar van welk aardappelgerecht houden ze net iets meer? De aardappel leeft: een oproep op social media voor de voorverkiezingen leverde ruim 700 reacties op waarbij aardappelliefhebbers hun favoriete aardappelgerecht aandroegen. Hieruit kwamen stamppot, aardappelschotel en friet als grootste kanshebbers uit de bus. De campagne voor de drie gerechten is nu gestart; met onder meer een flyeractie en posters worden mensen opgeroepen om te komen stemmen."

Proef- en stemlokaal in de Posthoornkerk
Op 15 november van 12:00 tot 15:00 opent de Posthoornkerk op de Haarlemmerstraat 124-126 in Amsterdam als proef- en stemlokaal voor de Aardappelverkiezing, inclusief stemhokjes, stembiljetten en gele potloden. Chef Samuel Levie creëerde speciaal voor de Aardappelverkiezing drie ultieme varianten voor de kanshebbende gerechten: friet met dragonmayo en gepekelde eierdooiers, gegratineerde ovenschotel met pompoen en waterkers, en andijviestamppot met koningsboleet en sjalottenjus.

"Iedereen krijgt de kans om de drie gerechten kosteloos te proeven en in een stemhokje hun stem uit te brengen op het aardappelstembiljet. Nadat de stemmen geteld zijn wordt rond 16:00 het favoriete aardappelgerecht van Nederland feestelijk online bekendgemaakt."

Samuel Levie, chef van de Aardappelverkiezing: "Verkiezingstijd staat normaal gesproken in het teken van verdeeldheid, maar de aardappel verbindt! Iedereen houdt van de aardappel en er is voor elke leeftijd, portemonnee, culturele achtergrond en politieke voorkeur wel een aardappelgerecht te vinden."

Dick Hylkema, directeur van de Nederlandse Aardappel Organisatie: "We zijn er als sector heel trots op dat de aardappel er écht voor iedereen is, en dat is precies de reden dat we deze verkiezing met een flinke knipoog organiseren. Power to the pieper!"

Bron: Food Cabinet

Publicatiedatum: