Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

David Egelmeers volgt Douwe Monsma op als directeur van biologisch landbouwbedrijf NZ27

Sinds 15 oktober 2023 is David Egelmeers de nieuwe algemeen directeur van BV Exploitatie NZ27. Hij volgt hiermee de huidige directeur Douwe Monsma op. Douwe is sinds de oprichting van NZ27 in 1996 de leidende kracht van het bedrijf en gaat op 31 december van dit jaar met pensioen.

David Egelmeers, Jules van de Weerd en Douwe Monsma.

"NZ27 heeft zich dankzij de inzet van Douwe en zijn vrouw Anja kunnen ontwikkelen tot waar het nu staat. Het stichtingsbestuur van NZ27 zijn Douwe en zijn vrouw Anja dan ook zeer dankbaar voor hun buitengewone inzet” aldus voorzitter Jules van de Weerd. "Met
David Egelmeers hebben we een volwaardige opvolger gevonden. David is zeer ervaren op meerdere vlakken binnen de biologische sector. We hebben er veel vertrouwen in dat hij het bedrijf niet alleen op koers houdt, maar ook inspirerend verder zal ontwikkelen."

David: "Het is voor mij een eer het werk van Douwe Monsma voort te zetten. NZ27 is een prachtig landbouwbedrijf met een rijke historie. Het laat al meerdere decennia zien welke kracht en potentie biologische plantenteelt op grotere schaal heeft. Ik verheug me er
daarom op om samen met het NZ27-team en de samenwerkingspartners onze organisatie innovatief en duurzaam voorwaarts te brengen."

Over NZ27
NZ27 is een biologisch landbouwbedrijf met acht medewerkers in Zeewolde. De gronden en gebouwen zijn sinds 1996 in bezit van Stichting Beheer NZ27 en worden duurzaam geëxploiteerd door het eigen bedrijf BV Exploitatie NZ27. Naast biologische akkerbouw en
groenteteelt is het bedrijf gespecialiseerd in professionele opslag en verwerking van landbouwproducten.

De stichting heeft destijds de voormalige gronden van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders overgenomen. Op de 210 hectare van het landbouwbedrijf zijn sinds de drooglegging van de polder in de zestiger jaren van de vorige eeuw nooit chemisch-synthetische middelen gebruikt. De gewassen zoals granen, aardappels, wortels, rode bieten, uien, pompoen en suikermais worden dus sinds jaar en dag op ecologisch unieke bodem geteeld. De stichting heeft dan ook in haar statuten vastgelegd dat NZ27 voor altijd biologisch zal blijven.

Voor meer informatie:
Biologisch Landbouwbedrijf NZ27
Winkelweg 61
3896 LH Zeewolde
036 5228257
info@nz27.nl
www.nz27.nl

Publicatiedatum: