Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verlenging gebruik glyfosaat in EU niet tegengehouden

Donderdag hebben de Europese lidstaten niet de vereiste gekwalificeerde meerderheid bereikt om de goedkeuring van glyfosaat te verlengen of te verwerpen tijdens een stemming in het comité van beroep. Ook op 13 oktober bij een eerdere stemming ontbrak die meerderheid.

In overeenstemming met de EU-wetgeving en bij gebrek aan de vereiste meerderheid in beide richtingen ontbreekt, is de Europese Commissie nu verplicht om een besluit te nemen vóór 15 december 2023, wanneer de huidige goedkeuringsperiode afloopt. Dan zal er een verlenging van de goedkeuring van 10 jaar volgen. Aanpassingen zijn een verbod op gebruik vóór de oogst als droogmiddel en de noodzaak van bepaalde maatregelen om niet-doelorganismen te beschermen.

Lidstaten zelf kunnen op landelijk niveau alsnog besluiten tot verdere beperking van het gebruik. Tegenstanders van glyfosaat hoopten dat de verlenging er niet zou komen.

Publicatiedatum: