De Filipijnse Douane heeft een belangrijke doorbraak bekendgemaakt in de onophoudelijke campagne van de Filipijnse regering tegen landbouwsmokkel, met de aanhouding van een grote uiensmokkelaar. Douanecommissaris Bien Rubio prees de arrestatie van Jayson de Roxas Taculog, die naar verluidt betrapt werd op het smokkelen van 30 containers met uien.

Rubio benadrukte dat deze operatie de toewijding van de Filipijnse regering aan het bestrijden van grootschalige landbouwsmokkel onderstreept, wat een aanzienlijk risico vormt voor de economie van het land, de levensonderhoud van kleinschalige boeren, en de concurrentiekracht van legitieme bedrijven. Hij sprak de hoop uit dat de arrestatie zal fungeren als een sterke afschrikking voor potentiƫle smokkelaars en hen zal ontmoedigen om te proberen de wet te overtreden.

De arrestatie van de grote uiensmokkelaar werd uitgevoerd onder een door de rechtbank uitgevaardigd arrestatiebevel in Manila, met aanklachten waaronder grootschalige landbouwsmokkel en economische sabotage. Het ministerie, in samenwerking met de Philippine Competition Commission, is momenteel bezig met het onderzoeken van de zaak. Het ministerie verklaarde dat de arrestatie van Taculog slechts het begin is van een grotere anti-smokkelcampagne.

Bron: PNA