Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: Arrestatie van grote uiensmokkelaar eerste stap in grotere anti-smokkelcampagne

De Filipijnse Douane heeft een belangrijke doorbraak bekendgemaakt in de onophoudelijke campagne van de Filipijnse regering tegen landbouwsmokkel, met de aanhouding van een grote uiensmokkelaar. Douanecommissaris Bien Rubio prees de arrestatie van Jayson de Roxas Taculog, die naar verluidt betrapt werd op het smokkelen van 30 containers met uien.

Rubio benadrukte dat deze operatie de toewijding van de Filipijnse regering aan het bestrijden van grootschalige landbouwsmokkel onderstreept, wat een aanzienlijk risico vormt voor de economie van het land, de levensonderhoud van kleinschalige boeren, en de concurrentiekracht van legitieme bedrijven. Hij sprak de hoop uit dat de arrestatie zal fungeren als een sterke afschrikking voor potentiƫle smokkelaars en hen zal ontmoedigen om te proberen de wet te overtreden.

De arrestatie van de grote uiensmokkelaar werd uitgevoerd onder een door de rechtbank uitgevaardigd arrestatiebevel in Manila, met aanklachten waaronder grootschalige landbouwsmokkel en economische sabotage. Het ministerie, in samenwerking met de Philippine Competition Commission, is momenteel bezig met het onderzoeken van de zaak. Het ministerie verklaarde dat de arrestatie van Taculog slechts het begin is van een grotere anti-smokkelcampagne.

Bron: PNA

Publicatiedatum: